top 4 skincare tips voor op vakantie of stedentrip

Welke skincare producten niet mogen ontbreken in jouw koffer of handbagage

6 tips om veilig te zonnen

 


Je huid krijgt flink wat te verduren op vakantie: een flinke dosis UV-stralen, luchtvervuiling, airco..Ook op vakantie wil je jouw huid natuurlijk zo optimaal mogelijk verzorgen om deze gezond te houden.Twijfel jij ook altijd over welke huidverzorgingsproducten je wel of niet meeneemt op stedentrip of op (strand)vakantie? Dat is vanaf nu verleden tijd! Of je nu in eigen land verblijft of een vliegreis maakt: ontdek hieronder welke favoriete Dermalogica travel sizes niet mogen ontbreken in je reistas!

4 skincare tips voor op (strand)vakantie of stedentrip

Tip 1: bescherm tegen luchtvervuiling

Het verblijf in een drukke stad kan verschillende huidirritaties veroorzaken, zoals dehydratatie en roodheid. Tegelijkertijd kan het de talgproductie stimuleren, waardoor onzuiverheden kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen, is een schone gezichtshuid een must. Kies bij voorkeur zowel ’s ochtends als ’s avonds voor een dubbele reiniging.

Productadvies: begin met PreCleanse en vervolg met jouw favoriete Dermalogica cleanser zoals Special Cleansing Gel

Tip 2: bescherm tegen schadelijke UV-stralen

Tijdens een dagje struinen door de stad of wanneer je op strandvakantie gaat is een breedspectrum zonbeschermingsproduct de belangrijkste huidbehoefte. Regelmatig en goed insmeren is een must om de huid te beschermen tegen zonverbranding en voortijdige huidveroudering. Het volstaat niet om jezelf slechts éénmalig in te smeren  wanneer je de zon in gaat. Regelmatig en goed insmeren is een must om de huid te beschermen tegen zonverbranding en voortijdige huidveroudering. Neem als stelregel een volle theelepel voor het gezicht en 1 à 2 eetlepels voor het lichaam. Herhaal dit om  de twee uur en blijf tussen 12.00 en 15.00 uur uit de zon.

Wist je dat door een lange vliegreis je bioritme verstoord kan raken? Uit onderzoek is gebleken dat dit ook invloed heeft op je huid. Een verstoord bioritme zorgt er namelijk voor dat de huid meer moeite heeft om zich te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-stralen. Dit maakt het extra belangrijk om na een lange vlucht een zonbeschermingsproduct te gebruiken. Let op! Bescherm jezelf ook wanneer het niet zonnig is, want zelfs op een bewolkte dag bereiken UV-stralen de huid en kan huidschade ontstaan!

Productadvies: Prisma Protect SPF30, PoreScreen SPF40 Solar Defense Booster SPF50, Protection 50 Sport SPF50

Tip 3: kalmeer, herstel en verzorg

Na veelvuldige blootstelling aan UV-stralen is nazorg en herstel van de huid belangrijk. Kies voor producten die je huid intensief hydrateren en eventuele roodheid of irritatie kalmeren en verzachten.

Productadvies: Skin Hydrating Booster, Redness Relief Essence

Tip 4: hydratatie bommetje!

Dagje in de stad? Hydrateer jouw huid voldoende voorafgaand aan een lange dag in een stad. Zorg ervoor dat je altijd een hydraterende toner in je tas hebt om gedurende de dag voldoende gehydrateerd te blijven. TIP! Heb je snel last van een droge en trekkerige huid in het vliegtuig? Vergeet dan Multi-active Toner niet in je handtas mee te nemen. Deze zorgt voor een heerlijke, frisse hydratie boost.

Dagje op het strand of bij het zwembad? Je huid kan flink worden aangetast door chloor en zout. Dit kan leiden tot vochtverlies, dehydratatie en uitdroging van de huid, doordat deze wordt ontdaan van natuurlijke vetten. Spoel je huid daarom na het zwemmen direct af om vochtvermindering te voorkomen en de huid niet onnodig uit te drogen. Verzorg de huid vervolgens met een hydraterende crème of spray.

Productadvies: Multi-Active Toner (voor zowel lichaam als gezicht)

 

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.