Gevoelige huid en roodheid

Producten 1-8 van 12


Last van een gevoelige huid?

Er bestaat een verschil tussen een gevoelige huid (huidtype) en een gevoelig geworden huid (huidconditie). Een gevoelige huid is genetisch bepaald en heeft een zwakkere huidbarrière dan gemiddeld waardoor de huid vatbaarder is voor irriterende stoffen, microben en allergenen. Dit uit zich in gevoeligheidsreacties zoals roodheid, een trekkerig gevoel, jeuk, pijn of een branderig gevoel. Een gevoelig geworden huid kan (tijdelijk) worden veroorzaakt door bepaalde factoren zoals invloeden van buitenaf (milieuvervuiling), levensstijl (roken, voeding, stress), weersomstandigheden maar ook door ziektes (rosacea, eczeem, couperose).

Verzorging van de gevoelige huid

Wanneer je last hebt van gevoeligheid kun je dit verminderen door de juiste huidverzorging te gebruiken en bepaalde aanpassingen te maken in je levensstijl. De producten uit de Dermalogica UltraCalming™ productlijn zijn speciaal geschikt voor de gevoelige of gevoelig geworden huid en bevatten ingrediënten die de huid kalmeren, roodheid en irritatie verminderen en gevoeligheid voorkomt en behandelt.

Waarom Dermalogica?

Dermalogica streeft altijd naar een gezonde en mooie huid voor iedereen. Naast onderzoek en educatie onderscheidt Dermalogica zich vanwege de hoogwaardige ingrediënten en technologieën. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van ingrediënten waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze een positief effect hebben op de huid. Onze producten zijn 100% parfumvrij, alcoholvrij, dierproefvrij en zijn vrij van synthetische geur- en kleurstoffen.