Retinol (vitamine a) in je huidverzorging

Retinol (vitamine A) tegen huidveroudering

vitamine a retinol in je huidverzorging

_________ highlights _________

• Vitamine A verstevigt de huid, stimuleert de aanmaak van collageen en vermindert pigmentatie. •


De werking van Vitamine A op de huid

Vitamine A speelt niet alleen een belangrijke rol bij groeiprocessen en het gezichtsvermogen, maar heeft ook een sterk verjongende en ontstekingsremmende werking op de huid.

Wat doet Vitamine A voor je huid?

➤ stimuleert de aanmaak van collageen
➤ verbetert de elasticiteit
➤ verstevigt de huid
➤ vermindert pigmentatie
➤ vermindert onzuiverheden
➤ vermindert UV-schade

Retinoïden - wat zijn het?

Vitamine A en verwanten daarvan worden ook wel retinoïden genoemd, spelen een cruciale rol in huidverzorging. Om invloed uit te kunnen oefenen op de huid, moeten retinoïden worden omgezet in de biologisch actieve vorm van vitamine A (vitamine A zuur). Dit proces verloopt automatisch wanneer retinoïden op de huid worden aangebracht, doordat de huidcellen hiervoor speciale receptoren bevatten.
Er bestaan verschillende soorten retinoïden, variërend in kracht en effectiviteit.

Dit zijn de drie meest voorkomende:

  1. Retinyl palmitaat: de mildste en meest voorkomende retinoïde in huidverzorgingsproducten. Het duurt relatief lang voordat de huid dit derivaat van Retinol heeft omgezet in vitamine A zuur. Daardoor is deze retinoïde ook geschikt voor de (zeer) gevoelige huid.
    Te vinden in onder andere: Multivitamin Power Serum en Multivitamin Power Firm.
  2. Retinol: de meest bekende variant en sterkste zonder recept verkrijgbare retinoïde. Doordat Retinol een pure vorm is van vitamine A, duurt het niet lang voordat het is omgezet in vitamine A zuur. Deze krachtige retinoïde is essentieel in huidverzorging, en het opbouwen van tolerantie voor Retinol wordt aanbevolen (afhankelijk van de concentratie Retinol in het product). 
    Te vinden in onder andere: Overnight Retinol Repair, Retinol Serum en Age Reversal Eye Complex.
  3. Vitamine A zuur: de krachtigste retinoïde. Heeft als enige directe biologische impact op de huid. Vitamine A zuur is alleen op recept verkrijgbaar, bijvoorbeeld als Tretinoïne of Isotretinoïne. Hoewel deze retinoïde zeer effectief is bij de behandeling van huidveroudering en acne, geeft het ook de meeste kans op huidirritatie.

De werking van Retinol op de huid en microinkapseling.

Retinol heeft een zeer fragiele structuur: het verliest snel aan effectiviteit wanneer het in contact komt met externe factoren zoals zuurstof, licht en vocht. Om maximale effectiviteit van Retinol te garanderen, maakt Dermalogica gebruik van een geavanceerde micro­inkapseling technologie. Producten die geformuleerd zijn met deze technologie bevatten met Retinol gevulde microcapsules. Deze capsules zorgen ervoor dat Retinol op een gecontroleerde manier wordt afgegeven aan de huid. Dankzij deze technologie kan Retinol in de diepere huidlagen terechtkomen en gaat de werking van dit hoogactieve molecuul niet verloren na verloop van tijd, wat essentieel is voor effectieve huidverzorging.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.