Wat is Hyaluronzuur en welke voordelen biedt het voor je huid?

waarom Hyaluronzuur zo'n weldaad is voor je huid

story highlights

  • Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die tot wel 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water kan vasthouden, wat zorgt voor hydratatie en bescherming van de huid.
  • Hyaluronzuur is water gebaseerd en daarom een uitstekende vochtinbrenger voor elke huidconditie, vooral voor een uitgedroogde huid.

Laat je niet ontmoedigen door de naam: Hyaluronzuur is een krachtpatser in hydratatie. Verre van wat zijn prikkelende naam zou kunnen doen vermoeden, is dit bewezen element in huidverzorging iets wat ons lichaam van nature aanmaakt. Het speelt een belangrijke rol in het behouden van een gehydrateerde en veerkrachtige huid. Dit zijn de essentiële inzichten om het meeste uit mega-moisturizer te halen:

wat houdt Hyaluronzuur in?

Beter bekend als Natriumhyaluronaat, is Hyaluronzuur een natuurlijk voorkomend Polysacharide (suiker) dat zowel in onze huid als het bindweefsel in ons hele lichaam te vinden is. Een enkel Hyaluronzuur-molecuul kan tot 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden, dat geleidelijk in de huid wordt vrijgegeven. Het speelt dan ook een cruciale rol bij het optimaal hydrateren van de huid.

PRO Tip: Skin Hydrating Booster bevat Hyaluronzuur, Panthenol, Glycolipiden en Algen, die het vochtgehalte van de huid verbeteren en fijne droogtelijntjes verminderen.

wat kan Hyaluronzuur voor de huid betekenen?

Er zijn heel wat redenen om te houden van Hyaluronzuur! Dit zijn enkele van de belangrijkste troeven:

Het fungeert als een natuurlijke vochtinbrenger, wat zorgt voor betere vochtretentie en vochtverlies tegengaat, waardoor de huid een gezonde, stevige uitstraling krijgt. Het heeft antioxidanten eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen om de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Als een cruciaal onderdeel van de huid, is Hyaluronzuur doeltreffend in het behouden van de elasticiteit en het voorkomen van huidveroudering. De antibacteriële eigenschappen bevorderen de genezing van wonden

PRO Tip: Skin Hydrating Masque is een uitermate voedend gezichtsmasker dat zorgt voor intense hydratatie en helpt om de huidbarrière te herstellen.

hoe gaat dat in z'n werk?

 

Plastisch chirurgen dienen vaak Hyaluronzuurinjecties toe om verslapte huid op te vullen, maar je hoeft geen injecties te krijgen om de voordelen ervan te ervaren! Wanneer je Hyaluronzuur topisch aanbrengt, haalt het vocht uit de omgeving (onthoud dat één molecule tot 1.000 keer haar eigen gewicht kan vasthouden)! Bovendien heeft het de mogelijkheid om vocht in de cellen te reguleren, waardoor het geleidelijk hydratatie aan de huid afgeeft, wat op zijn beurt fijne lijntjes verzacht en de algehele huid meer laat stralen.

 

 

PRO Tip: Dankzij de Active HydraMesh-technologie in het Hyaluronzuurcomplex van Skin Smoothing Cream, blijft je huid 48 uur lang gehydrateerd. 

voor wie is Hyaluronzuur geschikt?

Een van de grootste troeven van Hyaluronzuur is zijn veelzijdigheid. Omdat het een krachtige maar zachte vochtinbrenger is, werkt het goed voor een brede waaier aan huidtypes. Vooral de gedehydrateerde huid kan aanzienlijk voordeel halen uit vochtinbrengers op waterbasis met ingrediënten zoals Hyaluronzuur. Het houdt vocht vast en geeft het geleidelijk vrij, waardoor de huid de hele dag gehydrateerd blijft.

Het is tevens een uitstekende keuze voor wie vroegtijdige tekenen van huidveroudering wil aanpakken. Naarmate we ouder worden, produceren we van nature minder Hyaluronzuur, dus het extern aanbrengen ervan is een ideale manier om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en de elasticiteit van je huid te behouden. Omdat het op waterbasis is en niet-comedogeen is (het zal de poriën niet verstoppen), is Hyaluronzuur ook een uitmuntende vochtinbrenger voor de gevoelige, gevoelig geworden of acne-gevoelige huid.

PRO Tip: Super Rich Repair bevat krachtige peptiden die de aanmaak van collageen stimuleren en de productie van Hyaluronzuur in de huid bevorderen, om zo de strijd tegen huidveroudering aan te gaan.

kan Hyaluronzuur de huid verbranden?

Nee, integendeel! In tegenstelling tot veel andere zuren, ontvet of schrobt Hyaluronzuur de huid niet; het zorgt net voor zachte, langdurige hydratatie.

welk Hyaluronzuur is het meest geschikt?

Om je huid echt een flinke hydratatie boost te geven, kies je voor een serum, een booster of een moisturizer die Hyaluronzuur of Natriumhyaluronaat bevat. Voor de beste resultaten zorg je ervoor dat je de producten in de juiste volgorde aanbrengt in je huidverzorgingsroutine."