Reiniging van gezicht

is het genoeg om mijn gezicht alleen met water te wassen?

Wist je dat de kans groot is dat je, ondanks het dagelijks wassen van je gezicht, rondloopt met een vieze gezichtshuid? Uit onderzoek van het International Dermal Institute (IDI), het onderzoekscentrum van Dermalogica, is gebleken dat de meeste mensen slechts 20 seconden de tijd nemen om hun gezicht te wassen.

Slechts een aantal seconden reinigen met water is niet voldoende om je gezichtshuid goed schoon te krijgen, zeker niet nu we leven in een tijd waarin de lucht vervuild is, en veel cosmetica wordt gebruikt. Het gevolg: overtollig talg, UV-filters, resten make-up en vuil blijven op de huid zitten. Dit kan onzuiverheden en verstoppingen veroorzaken. Het is dus niet genoeg om alleen je gezicht met water te wassen, je huid heeft meer reiniging nodig.

dubbele gezichtsreiniging

Omdat een grondige gezichtsreiniging van groot belang is voor het behoud van een gezonde huid, is het aanbevolen om een dubbele reiniging te hanteren. Hierbij zorgt de eerste reiniging voor het verwijderen van oppervlakkig vuil van de huid (zoals overtollig talg en make up). De tweede reiniging zorgt voor het verwijderen van overige vuilresten en conditioneert de huid. 

Geen tijd voor een dubbele reiniging? Met onze Oil To Foam Total Cleanser reinig je je huid in één keer. De reiniger begint als een gouden gel-olie om lagen make-up, vuil en spf te verwijderen en transformeert dan met een beetje water in een schuimeinde, rijke reiniger om de resten vuil ook nog te verwijderen. 

gezicht reinigen met cleanser op oliebasis

Het beste gebruik je voor de eerste gezichtsreiniging een cleanser op oliebasis zoals bijvoorbeeld een cleansing balm. Het gezegde ‘soort zoekt soort’ is namelijk van toepassing. Een cleanser op oliebasis reinigt alleen het vuil dat in olie oplosbaar is (zoals UV-filters en make-up als foundation) en een cleanser op waterbasis reinigt alleen het vuil dat in water oplosbaar is. 

advies van experts

Gebruik PreCleanse of PreCleanse Balm. Dit zijn cleansers op oliebasis, waardoor vuil wordt aangetrokken dat in olie oplosbaar is. Raadpleeg voor je tweede reiniging een Dermalogica huidexpert. Die kan je aan de hand van een Face Mapping® huidanalyse vertellen welke cleanser het beste aansluit bij jouw huidconditie en het meest geschikt is voor jouw huid.

Stappenplan voor een goede gezichtsreiniging

Stap 1: breng een pompje PreCleanse aan op de huid. De emulgerende deeltjes van PreCleanse hechten zich aan de in olie oplosbare stoffen, zoals overtollig talg, UV-filters en foundation.
Stap 2: door water toe te voegen ontstaat een melkachtige emulsie. Deze emulsie zorgt ervoor dat vuil wordt ingekapseld en van het huidoppervlak kan worden weggespoeld.
Stap 3: gebruik de geadviseerde tweede cleanser om het resterende, in water oplosbare vuil, te verwijderen en de huid te conditioneren.

Wist je dat: Het is even belangrijk om je gezicht ’s ochtends als ’s avonds te reinigen. Tijdens het slapen produceert het lichaam talg. Daarom is het belangrijk om je gezicht ’s morgens vrij te maken van overtollig talg en vuil. Bovendien wordt een huidverzorgingsproduct beter opgenomen op een goed gereinigd gezicht!

Heb je een andere vraag over gezichtsreiniging? Onze huidexperts helpen je dan graag. Neem hiervoor contact op met Dermalogica via het contactformulier, of kom op bezoek bij een Dermalogica Skin Care Center bij jou in de buurt.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.