Een nieuw jaar, nieuwe skin goals

leg je huidige skin care routine onder de loep

Maak een stralende, gezonde huid een jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar. Onze huidexpert geeft je de beste tips om jouw  routine aan te passen zodat jij kan werken aan jouw meest gezonde huid.

new_year_new_skin

1. bescherm je huid elke dag

Dit zal altijd onze nummer één tip zijn voor elke huidverzorgingsgebruiker! Een moisturizer met SPF beschermt, bijvoorbeeld Prisma Protect SPF30, de huid niet alleen tegen schadelijke UV-stralen, maar speelt ook een grote rol in de mate van extrinsieke veroudering waarmee onze huid te maken krijgt. Smeer je huid elke dag in... zelfs als het bewolkt is, zodat je huid goed beschermd is en je andere huidverzorgingsproducten hun werk beter kunnen doen. 

2. raak je gezicht zo min mogelijk aan

Je gezicht voortdurend aanraken is een moeilijke gewoonte om te doorbreken, maar de moeite waard als je in 2022 een zuiverdere huid wilt. Onze handen nemen elke dag miljoenen bacteriën op (zelfs met de hoeveelheid handdesinfectans die we op dit moment gebruiken), wat geen wonder is waarom puistjes van de ene dag op de andere lijken te verschijnen.

Tip: Probeer dit jaar je kin niet op je hand te laten rusten en blijf van puistjes af om het aantal puistjes te verminderen en de huid sneller te laten herstellen.

3. ga naar bed met een schone huid

Naar bed gaan met een schone huid is soms makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als je een lange dag hebt gehad. Maak er een onderdeel van je nieuwe dagelijkse routine van, om nooit te gaan slapen zonder je huid (dubbel) gereinigd te hebben. Een dubbele reiniging zorgt ervoor dat bacteriën, make-up en andere vuil grondig worden verwijderd, zodat de huid zichzelf effectief kan herstellen terwijl je slaapt. Start je dubbele reiniging met Precleanse en vervolg daarna met jou gepersonaliseerde cleanser.

4. weg met oude gewoontes

Het nieuwe jaar is een goed moment om te kijken wat wel en wat niet werkt voor je huid. Kijk eens in je badkamerkastje en gooi alle oude producten weg die niet meer veilig zijn om op de huid te gebruiken. Veel producten, zoals SPF, hebben een houdbaarheidsdatum die meestal op de zijkant of onderkant van het product staat. Als het product geen houdbaarheidsdatum heeft, moet er een kleine "pot" met het getal 6, 12 of 24 op het product staan - dit betekent dat het product bedoeld was voor gebruik binnen "6" "12" of "24" maanden na de openingsdatum. Heb je producten die langer meegaan dan dat? Gooi ze dan weg, want de actieve bestanddelen zijn niet meer werkzaam en kunnen meer kwaad dan goed doen.

5. drink meer water

Nu we de feestdagen achter de rug hebben, is het tijd om weer (meer) te hydrateren en dagelijks meer water te drinken. Je huid bestaat voor ongeveer 64% uit water, dus het is geen wonder dat een uitgedroogd lichaam kan leiden tot dofheid en fijne lijntjes in onze huid! Water helpt ook bij de spijsvertering, de bloedsomloop, absorptie en helpt het lichaam zich te ontdoen van gifstoffen.

6. vergeet je hals en borst niet

Wist je dat de hals en de borst als een van de eerste tekenen van vroegtijdige veroudering vertonen? Daarom is het zo belangrijk dat deze zones worden behandeld met alle huidverzorgingsproducten die je graag voor je gezicht gebruikt! De huid in de hals is bijzonder dun, dus het is belangrijk om deze zone dagelijks met SPF te bedekken. Een andere tip is om ervoor te zorgen dat je douche niet te heet is wanneer je je borst en hals blootstelt om roodheid en huidbeschadiging te voorkomen. Gebruik daarnaast een product dat speciaal is ontwikkeld voor het halsgebied, zoals Neck Fit Contour Serum

7. vraag hulp van een huidexpert

Weet je niet zeker waar je moet beginnen of heb je het gevoel dat je huidverzorgingsroutine aan een herziening toe is? Boek een afspraak met een van onze geweldige Dermalogica huidexperts. Zij zullen een Face Mapping huidanalyse uitvoeren en een grondige blik werpen op jouw routine om jou te adviseren welke veranderingen moeten worden aangebracht voor de gezondheid van jouw huid. Je kunt een digitaal huidadvies plannen via deze link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-virtueel-huidadvies-123183004683

8 . reinig jouw apparaten

Dit is een goede gewoonte om jezelf aan te wennen en vaak iets wat het hele jaar door wordt verwaarloosd, maar wat een groot verschil maakt voor onze huid. Onze telefoons gaan overal met ons mee (soms zelfs naar de badkamer!) en daarom moeten we ze regelmatig schoonmaken. Wij raden aan om je telefoon ten minste eenmaal per week te reinigen met doekjes om vuil en bacteriën te verwijderen die gemakkelijk op je huid kunnen worden overgedragen.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.