Kun je retinol met salicylzuur combineren?

Kun je producten met retinol combineren met een beta hydroxyzuur (BHA) oftewel salicylzuur zonder irritatie te veroorzaken?

retinol_salicylzuur

highlights

• Retinol helpt vroegtijdige huidveroudering te verminderen terwijl salicylzuur onzuiverheden tegen gaat, maar tegelijktijdig gebruik kan irritatie veroorzaken.•
• De waarheid is, je kunt ze samen gebruiken, als je de juiste producten gebruikt en de #protips van onze huidexpert opvolgt.•


Yes! In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan je retinol combineren met salicylzuur om onzuiverheden én vroegtijdige huidveroudering te verminderen zonder irritatie te veroorzaken. Maar ga voorzichtig te werk wanneer je een leave-on product gebruikt.

retinol vs. salicylzuur

als je te maken hebt met de ups en downs van volwassen acne, wil je waarschijnlijk de beste ingrediënten hebben in jouw skincare regime. Retinol is hét gouden ingrediënt om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan, terwijl salicylzuur een van de grote vijanden is van acné, puistjes en onzuiverheden. In theorie is dit duo dan ook alles wat je nodig hebt om volwassen acne te verslaan, maar in de praktijk is gebleken dat de traditionele retinol- en salicylzuurformules de huid kunnen irriteren wanneer ze gecombineerd worden. Hierdoor worden de ingrediënten vaak op verschillende tijden van de dag aangebracht of wordt het ene ingrediënt opgeofferd voor het andere.

hoe retinol op de huid werkt

Daily Microfoliant en ’s avonds retinol, bijvoorbeeld Overnight Retinol Repair. Als je een gevoelige huid hebt gebruik je deze producten afwisselend per dag of breng je het gebruik van salicylzuur terug naar eens per week.

Last but not least: retinol en salicylzuur maken beide de huid gevoeliger voor de zon, dus draag altijd een SPF! Heb je het idee dat jouw spf te veel warmte genereerd op je huid (als je bijvoorbeeld een branderig gevoel voelt), schakel dan over naar een fysische SPF zoals Invisible Physical Defense SPF30.


Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.