6 tips om van lichaamsacne af te komen

Verander je levensstijl, verander je huid! Zo doe je dat:

6 tips om van lichaams acne te voorkomen

Hoe en waar ontstaan puistjes op je lichaam?

Wat is acne op het lichaam en hoe wordt het veroorzaakt? Onzuiverheden op het lichaam kan overal verschijnen waar je poriën hebt (denk aan gezicht, nek, rug, onderlichaam, maar meestal niet op handpalmen of voetzolen). Puistjes komen vaak voor bij mensen met een genetisch vette of onzuivere huid, maar ze kunnen ook ontstaan door het gebruik van comedogone (porie-verstoppende) huid- en haarverzorgingsproducten en door het onbreken van lichaamsverzorging. 


"Een huid die gevoelig is voor puisten scheidt meer huidcellen af.
Deze dode huidcellen kunnen poriën verstoppen
en onzuiverheden 
veroorzaken wanneer ze niet verwijderd worden."


Hier zijn 6 tips om puisten op het lichaam te behandelen en te voorkomen:

icon natuurlijke stoffen1. Draag natuurlijke stoffen.
Vermijd schurende, jeukende of strakke stoffen en kies voor stoffen die ademend zijn, zoals katoen. Dit helpt de huid vrij te houden van verstoppingen. De verstoppingen worden veroorzaaktdoor opgesloten zweet, dode huidcellen, overtollig talg en bacteriën. Ook stoffen die speciaal zijn ontworpen om vocht van de huid af te voeren, kunnen uitkomst bieden, vooral tijdens het sporten.
icon douche na zweten

2. Douche na transpireren.
Achtergebleven zweet op de huid is de ideale broedplaats voor de p.acne-bacterie. Wanneer je niet meteen kunt douchen, is het aan te raden om een product aan te brengen met Salicylzuur om de huid van overtollig talg te ontdoen. Gebruik dan bijvoorbeeld Clear Start Clarifying Body spray. Een anti-onzuiverheden spray die snel werkt op de moeilijk bereikbare plaatsen om verstopte poriën schoon te maken en toekomstige puistjes te minimaliseren. Breng het product twee keer per dag aan voor een zuivere huid over je hele lichaam. 

icon exfolieren3. Exfoliëren.
Een huid die gevoelig is voor puisten scheidt meer huidcellen af. Deze dode huidcellen kunnen poriën verstoppen en onzuiverheden veroorzaken wanneer ze niet verwijderd worden. Exfoliëer minstens 1 of 2 keer per week met een zachte exfoliant om acne te voorkomen zoals met Daily Microfoliant. Vergeet ook niet om wekelijks je huid te zuiveren met Sebum Clearing Masque!
icon hydrateren4. Hydrateren
De huid hydrateert zichzelf van nature met talg (olie), maar wanneer de vochtwaarden van je lichaam uit balans zijn, kan je huid teveel olie produceren om te compenseren. Breng daarom dagelijks een moisturizer aan op de huid om dit te voorkomen, kies voor een moisturizer zonder porie-verstoppende ingrediënten zoals Oil Free Matte SPF30.
icon telefoon5. Maak dagelijks je mobiele telefoon schoon.
Op jouw telefoon zitten meer bacteriën dan je denkt! Zelfs wanneer je het niet direct tegen je gezicht aanhoudt, raak je het scherm ook vaak aan met je handen. Wanneer je daarna je gezicht aanraakt met je handen, worden de bacteriën die zorgen voor verschillende vormen acnes verspreid. Reinig je toestel dagelijks met een antibacterieel doekje.
icon kussensloop6. Was je kussensloop.
Op jouw kussensloop hopen talg, dode huidcellen en porie-verstoppende resten van haarverzorgingsproducten zich op, welke bijdragen aan het krijgen mee-eters en puistjes. Was je kussensloop minstens 1 à 2 keer per week om de ophoping van vuil te verminderen. Vermijd ook het gebruik van een wasverzachter, dit bevat vaak ingrediënten die poriën verstoppen of de gevoelige huid kunnen irriteren.

 

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.