Welke poeder exfoliant past bij mij?

Als het aankomt op het kiezen van de juiste exfoliant, is het belangrijk om eerst iets meer te weten over de ingrediënten in exfolianten. Lees meer over de verschillende ingrediënten in exfolianten en wat de beste exfoliant is voor jouw huid.

waarom het belangrijk is je huid te exfoliëren

Je hebt het vast eerder gehoord: het exfoliëren van de huid is erg belangrijk! Waarom? Omdat je huid constant nieuwe cellen aanmaakt in de diepste lagen van de huid, welke na verloop van tijd de dode huidcellen aan de oppervlakte van de huid zullen vervangen. Naarmate we ouder worden, vertraagt onze celvernieuwing. Hierdoor duurt het langer voor deze nieuwe huidcellen aan het huidoppervlak komen en kan het gebeuren dat de cellen onregelmatig verdeeld worden. Hierdoor kunnen droge, schilferige plekjes ontstaan en kan een doffe teint ontstaan.

Wanneer je exfolieert worden dode huidcellen verwijderd. Hierdoor komt er een frisse laag nieuwe huidcellen tevoorschijn wat zorgt voor een gladdere, zachtere en jonger ogende huid. Exfoliëren is daarom perfect om je celvernieuwing te ondersteunen. Maar wist je dat je ook kan over exfoliëren? Wanneer je een agressieve scrub gebruikt, kan je huid beschadigen. Ook wanneer je sterke peeling te vaak gebruikt, kan dit je huid juist verslechteren. Poeder exfolianten zijn de oplossing om de huid op een zachte manier te exfoliëren. Een poeder exfoliant is sterk genoeg om de huid te egaliseren dankzij krachtige ingrediënten en is zacht genoeg voor de huid om dagelijks te gebruiken. Verwerk een poeder exfoliant in je dagelijkse skincare routine voor een heldere, stralende huid zonder de huid te irriteren.

moet ik iedere dag exfoliëren?

Het korte antwoord: ja. Dagelijkse exfoliatie is essentieel voor een gladde, gezond uitziende huid. Maar let op, het gebruiken van de verkeerde exfoliant kan vervelende gevolgen hebben, zoals irritaties, verhoogde gevoeligheid, onzuiverheden en een droge of gedehydrateerde huid. Daarom is het belangrijk om een geschikte exfoliant te vinden en deze in je dagelijkse routine op te nemen.

Exfoliatie is helaas niet one-size-fits-all. Iedere huid is anders en heeft andere behoeften. Daarom is het belangrijk om een exfoliant te vinden die bij jouw huid past. Daily Milkfoliant maakt dat gemakkelijk, dankzij de kalmerende formule op Haver basis. Deze unieke formule verzacht de huid terwijl het dode huidcellen verwijdert en de huid verheldert. Hierdoor is Daily Milkfoliant erg zacht voor de huid en is deze ook geschikt voor de droge of gevoelige huid.

Welke exfoliant past bij mij?

Poeder exfolianten zijn zachter voor de huid dan grove scrubs of intense peelings. Door een poeder exfoliant toe te voegen aan je dagelijkse routine, ga je voor een frissere, stralende huid zonder te agressief te werk te gaan. Dermalogica heeft drie exfolianten op poeder-basis, welke geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

Is exfoliëren nieuw voor je en heb je nog geen exfoliant in je skin care routine? Bekijk dan eerst de do's en don't van exfoliatie, speciaal voor beginners.

daily milkfoliant - kalmeert en verzacht

Deze poeder exfoliant op basis van Haver polijst de huid en zorgt voor een glad en stralend resultaat terwijl het de huidbarrière ondersteunt. De verzachtende ingrediënten helpen de huid te kalmeren.

 • Haver poeder + Haverzemelen zijn zachte, mechanische exfolianten die onzuiverheden en dode huidcellen verwijderen.
 • Druivenextract en Arginine uit fruit vormen een natuurlijke bron van AHA's en BHA's voor een gladdere, egalere huid.
 • Hyaluronzuur hydrateert de huid en ondersteunt de huidbarrière.
 • Kokosmelk Poeder is rijk aan lipiden en Vitamine E, wat de huid voedt en verzacht.

daily superfoliant - ontgift en polijst

Deze poeder exfoliant op Houtskool basis helpt schadelijke deeltjes luchtvervuiling te verwijderen waardoor de huid beschermd wordt tegen veroudering. Daarnaast heeft Daily Superfoliant een ontgiftend effect op de poriën.

 • Geactiveerde Binchotan Houtskool zuivert de huid door gifstoffen tot diep in de porie te absorberen.
 • Niacinamide (vitamine B3) helpt het reguleren van de talgproductie, neutraliseert vrije radicalen en heeft ontstekingsremmende en antioxidante eigenschappen. 
 • Appelzuur verwijdert dode huidcellen en stimuleert collageenaanmaak. 
 • Rode Algen helpen de huidbarrière intact te houden. 

daily microfoliant - verheldert en egaliseert

Deze poeder exfoliant met melkzuur op basis van Rijst helpt het bestrijden van een doffe huid en oneffen teint. De exfoliant verwijdert dode huidcellen op micro niveau en brengt pigmentatie in balans met als resultaat een gladdere en verhelderde huid.

 • Zoethout, Rijst en Grapefruit zijn verhelderende ingrediënten die de huid egaliseren.
 • Rijstzemelen en Rijstextract verwijderen zacht dode huidcellen.
 • Papaïne Extract gewonnen uit papaja's stimuleert de celvernieuwing.
 • Salicylzuur (BHA) exfolieert en reinigt tot diep in de poriën.

lees meer over het veilig exfolieren van de huid

het verschil tussen chemische exfoliatie en mechanische exfoliatie

Benieuwd naar de verschillende soorten exfoliatie en welke het meest geschikt is voor jouw huid? Je leest alles over AHA exfolianten, BHA exfolianten en fruitzuren in onze blog over chemische en mechanische exfoliatie

exfoliërende ingrediënten en de beste exfoliant voor jouw huid

Benieuwd naar wat de beste exfoliant is die je thuis kan gebruiken? Dat is afhankelijk van jouw huidtype en je huidwensen. We vertellen je hier meer over in onze blog over exfoliërende ingrediënten en Dermalogica exfolianten.

weet jij wat jouw huid nodig heeft?

doe de gratis digitale Face Mapping huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is met een gratis Face Mapping huidanalyse. Aan de hand van deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

liever huidadvies van één van onze dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over wat past bij jouw huidconditie? Ga dan langs bij een van onze huidexperts voor een persoonlijk huidadvies. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.