Exfoliant: welk dermalogica product past het beste bij jouw huid?

exfoliëren met melkzuur of glycolzuur (AHA) of salicylzuur (BHA)

welke exfoliant heeft jouw huid nodig?

hoe kies ik een exfoliant?

Door je huid regelmatig te exfoliëren, kun je de huid ontdoen van dofmakende, dode huidcellen en geeft je jouw huid een frisse en egale uitstraling. Maar welke Dermalogica exfoliant past bij jouw huid? Er zijn verschillende soorten exfolianten. Als het gaat om het kiezen van de juiste exfoliant, is kennis over ingrediënten essentieel. Onze huidexperts hebben hieronder een handig overzicht voor je samengesteld van krachtigste ingrediënten die zijn verwerkt in onze exfolianten.

Is exfoliëren nieuw voor je en wil je hier meer over weten? Lees dan onze tips om veilig te exfoliëren als beginner.

bamboe

Bamboe is rijk aan mineralen en zorgt voor mechanische (fysieke) exfoliatie (hier lees je meer over het verschil tussen een mechanische en chemische peeling). Bamboe bevat van nature silicia, een stof die de aanmaak van collageen bevordert. De door aanraking geactiveerde Bamboe bolletjes in Hydro Masque Exfoliant zorgen voor het zacht exfoliëren van de dode huicellen en bereiden de huid voor op optimale hydratatie. Dit 2-in-1 gezichtsmasker is geschikt voor alle huidtypen en ideaal als je niet veel tijd hebt, je hoeft het masker namelijk maar 5 minuten te laten zitten. 

melkzuur

Dit Alpha Hydroxyzuur (AHA) helpt de huid te egaliseren en stimuleert de celdeling en – vernieuwing zonder de huid uit te drogen. Melkzuur vind je samen met andere AHA’s en exfoliërende fruitenzymen in Rapid Reveal Peel, Daily Superfoliant en in Multivitamin Thermafoliant. AHA of Melkzuur richt zich op de (voortijdige) verouderde huid en dus geschikt wanneer je wilt werken aan het verminderen of voorkomen van fijne lijntjes en rimpels.

retinol

Pure Vitamine A (ook wel Retinol genoemd) stimuleert de aanmaak van collageen en onderdrukt de afbraak ervan. Retinol is dé krachtpatser om een helder uitziende huid en zichtbare tekenen van huidveroudering te voorkomen en te verminderen. Retinol zit in Multivitamin Thermafoliant. Dit product gaat niet alleen het huidverouderingsproces tegen, maar vermindert ook hyperpigmentatie. 

fytinezuur

Fytinezuur is een natuurlijke Alpha Hydroxy Acid (AHA). Deze huidverzachtende phytochemische stof, verkregen uit Rijstzemelen, helpt op een veilige manier dofmakende dode huidcellen en talg van de huid te verwijderen. Phytic Acid zit onder andere in Daily Superfoliant. Deze poeder exfoliant is een product voor de (voortijdige) verouderde huid en is zacht genoeg voor de meest gevoelige huid. 

cactusvijg extract

Dit zuurvrije extract, verkregen uit de Vijgcactus, helpt het natuurlijke exfoliatieproces van de huid te versnellen en vermindert tekenen van huidveroudering. Dit ingrediënt zit in MultiVitamin Thermafoliant.

multivitamin_thermafoliant_1
daily_microfoliant_6

salicylzuur

salicylzuur is een huidverzachtende, break-outvriendelijke Beta Hydroxyzuur (BHA) helpt dode huidcellen te verwijderen door de verbindingen tussen de cellen te doorbreken en werkt onstekingsremmend. Je vindt Salicylzuur in Daily Microfoliant (geschikt voor alle huidtypes) en in Multivitamin Thermafoliant (geschikt voor de verouderde huid).

haver poeder

Dit kalmerende ingrediënt is een mechanische exfoliator die dode huidcellen en onzuiverheden op een zachte manier verwijdert. Je vindt Haver Poeder in Daily Milkfoliant. Deze verzachtende exfoliant richt zich op het kalmeren + exfoliëren van de huid. Dankzij verzorgende ingrediënten is Daily Milkfoliant geschikt voor dagelijks gebruik.

Daily_Milkfoliant_300x300

weet jij wat jouw huid nodig heeft?

doe de gratis digitale Face Mapping huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

iever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.