Wat is een chemische peeling?

Dit is wat je vooraf moet weten over chemische peelings.

Wat is een chemische peeling?

_________ highlights _________

• Een peeling verwijdert dofmakende dode huidcellen en onthult de gladdere, meer stralende huid eronder. •
• Professionele peelings bevatten een hogere concentratie exfoliërende werkstoffen dan peelings voor thuisgebruik. •
• Een thuispeeling is uitermate geschikt om het resultaat van een professionele peeling langer te behouden. •


Peelings zijn in staat om jarenlange huidschade op een niet-invasieve, vrijwel pijnloze manier te verwijderen en de celvernieuwing een boost te geven. En wie wil dat nou niet. Vandaar ook dat chemische peelings zo populair zijn voor het behandelen van tekenen van (voortijdige) huidveroudering.

“Een peeling verwijdert alle dode huidcellen om de zachtere,
gladdere huid eronder te onthullen.”

“Een peeling helpt om alle dode huidcellen te verwijderen en om de zachtere, meer gladde huid eronder te onthullen.” zegt Charmaine Cooper, Education Manager bij Dermalogica en The International Dermal Institute. "In slechts drie behandelingen kunnen peelings rimpels en fijne lijntjes zichtbaar verminderen, de huidtextuur egaliseren en zelfs acne verminderen."

Maar hoe zit het met de hersteltijd van de huid na een peeling? Met Dermalogica's innovatieve Pro Power Peel heb je weinig tot geen hersteltijd meer! En dat terwijl deze chemische peeling zelfs krachtiger is geworden.

Verschil tussen een thuispeeling en een professionele peeling

Zowel professionele als peelings voor thuis maken gebruik van exfolianten zoals Alpha Hydroxyzuren (AHA’s, zoals Melkzuur), Beta Hydroxyzuren (BHA’s zoals Salicylzuur) en enzymen afkomstig uit natuurlijke ingrediënten zoals Rijst, Papaya, Ananas en Pompoen om zowel tekenen van voortijdige huidveroudering zoals ouderdomsvlekken, als ook een ruwere huidtextuur en onzuiverheden te verminderen. Hydroxyzuren lossen de intercellulaire ‘lijm’ op die de cellen bij elkaar houdt, waardoor deze gemakkelijker afgestoten kunnen worden. Enzymen koppelen op hun beurt de huidcellen los en verteren de eiwitten die helpen om ze te verbinden.

Peelings voor thuis zoals Rapid Reveal Peel, worden over het algemeen zelf-toegepast en bevatten daarom lagere concentraties exfoliërende werkstoffen. Ze zijn ideaal voor het behandelen van lichte tekenen van huidveroudering, een doffe uitstraling of puistjes en onzuiverheden. Dagelijks of wekelijks gebruik hier van helpt om een heldere, gladde huid te behouden tussen professionele behandelingen in. Tijdens een peeling kan de huid fris aanvoelen en kan je een lichte tinteling ervaren, maar er mag geen zichtbare afschilfering of hersteltijd zijn.

Professionele chemische peelings zoals Pro Power Peel, mogen enkel worden toegepast door huidtherapeuten, schoonheidsspecialisten of artsen waarbij gewerkt wordt met zeer krachtige en geconcentreerde exfoliërende ingrediënten. Chemische peelings kunnen ook worden uitgevoerd als een poliklinische behandeling, maar deze peelings resulteren vaak in zichtbare afschilfering van de huid en langere hersteltijd, afhankelijk van de sterkte van de peeling. Om de hersteltijd tot een minimum te beperken en de beste resultaten te leveren, wordt een reeks van peelings uitgevoerd in een periode van zes tot twaalf weken. Gevolgd door twee keer per jaar een peeling voor onderhoud. Dermalogica's Pro Power Peel is de meest krachtige en snelle peeling tot nu toe en geeft onze huidexperts de mogelijkheid om iedere klant zijn eigen unieke professionele peeling aan te bieden en daarmee de gezondheid van de huid te ondersteunen zonder dat hierbij een lange herstelperiode nodig is.

Heb jij een chemische peeling nodig?

Maak je je zorgen om (voortijdige) huidveroudering, een doffe uitstraling of puistjes en wil je graag een heldere, egalere huid? Bespreek dan met jouw professionele huidexpert wat de mogelijkheden zijn voor een chemische peeling. De huidexpert zal je advies geven over welke peeling bij jou past, aan de hand van jouw huid(conditie) en levensstijl, zodat jij de resultaten krijgt die je verwacht.

Laat een chemische peeling altijd door een professional uitvoeren. Om het resultaat van een professionele peeling langer te behouden kun je gerust thuis Dermalogica’s Rapid Reveal Peel gebruiken. Wil je graag advies over welke professionele peeling het beste past bij jouw huid? Laat je dan adviseren door een Dermalogica huidexperts.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.