Zo zorg je voor je huid na een chemische peeling

de correcte nazorg na een chemische peeling: 6 tips van experts

nazorg_chemische_peeling_2

story highlights

De correcte nazorg na een chemische peeling: 6 tips van experts

story highlights

  • Afhankelijk van hoe gevoelig jouw huid is, kan de huid na een chemische peeling de volgende symptomen vertonen: prikkelingen, een branderig gevoel, jeuk, droogheid, roodheid of een gespannen gevoel. Binnen een week na de peeling kan jouw huid lichtjes beginnen te schilferen.
  • De juiste verzorging van jouw huid na een peeling helpt om mogelijke gevoeligheid of zichtbare neveneffecten van de peeling te minimaliseren, waardoor het makkelijker wordt om deze uiterst effectieve huidbehandeling in jouw levensstijl te integreren.

Een gezichtspeeling met chemische producten verwijdert dode huidcellen van de bovenste huidlaag om zichtbare tekenen van huidveroudering, acne en (hyper)pigmentatie te verminderen. Hierdoor komen de frisse huidcellen eronder sneller naar de oppervlakte, waardoor een heldere, gladdere huid tevoorschijn komt. Peelingen variëren in sterkte, van mild tot intens. Sommige exfolianten zijn beschikbaar voor thuisgebruik, terwijl andere alleen in een salon, spa of kliniek worden gebruikt. Afhankelijk van hoe gevoelig jouw huid is, is het normaal om enkele bijwerkingen te ervaren na een peeling, omdat een peeling een boost geeft aan je celdeling en vernieuwing.

PRO TIP! Ontdek meer in deze blog over wat een chemische peeling kan betekenen voor jouw huid: Wat is een chemische peeling?

Bijwerkingen na het gebruik van een chemische gezichtspeeling voor thuis

Peelings voor thuisgebruik kunnen als bijwerking een licht prikkelend gevoel of warmte veroorzaken, maar dit zou snel moeten wegtrekken. Als dit niet het geval is, is het belangrijk om hierover te spreken met een medisch professional of een ervaren huidexpert om de oorzaak van dit ongemak te achterhalen.

PRO TIP! Liquid Peelfoliant is een professionele peeling voor thuisgebruik die dode huidcellen verwijdert en snel resultaat oplevert zonder een langdurige herstelperiode.

Bijwerkingen na een professionele peeling in een schoonheidssalon, spa of kliniek

Professionele peelings kunnen volgende bijwerkingen hebben: roodheid, droogheid, jeuk, irritatie, zwelling, een strak of gespannen gevoel, afschilfering of korstvorming. Na 2-3 dagen kunnen er schilfertjes zichtbaar zijn, en kan de huid er zongebruind uitzien doordat het bovenste huidoppervlak plaatsmaakt voor een frisse, nieuwe huid. (Hyper)pigmentatie en ouderdomsvlekken kunnen ook meer opvallen, omdat ze eerst naar boven komen voordat ze van het huidoppervlak worden afgestoten.

PRO TIP! Dermalogica's Pro Power Peel is de krachtigste en snelste chemische peeling tot nu toe, en geeft onze huidexperts de mogelijkheid om elke klant zijn eigen unieke, gepersonaliseerde peeling aan te bieden, zonder dat er een langdurige herstelperiode nodig is. Ga voor een professionele chemische peeling langs bij een van onze Dermalogica huidexpert.

"Na een peeling is de huid gevoeliger, vermijd daarom directe blootstelling aan de zon"

De juiste nazorg na een chemische peeling: 6 tips van experts

Of je nu zelf een chemische peeling thuis uitvoert of een professionele peeling laat doen, je kunt de hersteltijd van jouw huid nadien minimaliseren door deze tips van experts op te volgen:

  • Reinig je gelaat met koud water. Warm of heet water kan de huid overprikkelen, terwijl koud water net helpt om de huid te kalmeren na een peeling.
  • Zorg ervoor dat je huid goed gehydrateerd blijft. Een peeling kan tijdelijk de beschermende huidbarrière van je huid aantasten. Herstel deze barrière door een medium- tot volle moisturizer aan te brengen, zoals Intensive Moisture Balance of Barrier Repair. Dehydratatie kan je huid strak en trekkerig doen aanvoelen, dus drink meer water om de huid extra te hydrateren.
  • Gebruik dagelijks een zonbescherming met SPF30 of hoger. Je huid is gevoeliger na een chemische peeling, dus vermijd directe blootstelling aan de zon. Dit kan namelijk leiden tot nog meer zichtbare tekenen van huidveroudering, zoals pigmentvlekken. Ga je toch de zon in? Gebruik dan een breedspectrum fysische zonbescherming, zoals Invisible Physical Defense SPF30. Producten met een fysische filter blijven op de huid liggen en weerkaatsen UV-stralen, wat de kans op huidirritatie vermindert omdat ze niet in de huid trekken.
  • Vermijd intensieve trainingen, droge sauna's en stoombaden. De verhoogde bloedcirculatie naar het gezicht kan tintelingen, jeuk, roodheid of andere onaangename bijwerkingen op de net gepeelde huid veroorzaken. Laat dergelijke activiteiten de dag na de peeling.
  • Over-exfolieer niet. Peelings zijn exfolianten met maximale sterkte. Je hoeft binnen 3-4 dagen na je peeling geen aparte exfoliant, zoals een scrub, borstel of exfoliërende gezichtsreiniger, te gebruiken. Overmatig exfoliëren kan leiden tot meer roodheid of gevoeligheid, dus wacht tot je huid volledig hersteld is. Lees hier meer over veilig exfoliëren.
  • Zodra je huid na een peeling weer normaal aanvoelt, kun je je normale huidverzorgingsroutine weer oppakken. Raadpleeg je professionele huidexpert voor nog persoonlijker advies over het integreren van peelings in je levensstijl.

 

PRO TIP! Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator. 

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.