hoe vindt huidveroudering plaats?

hoe vindt huidveroudering plaats?

huidveroudering dermalogica

story highlights

  • Wanneer je ouder wordt vindt, er een vertraging plaats in de celvernieuwing van huid. Een snelle celvernieuwing zorgt voor een jonge uitstraling zoals: stevigheid, strakheid en glowy skin.
  • Zichtbare tekenen van huidveroudering (fijne lijntjes, rimpels, een oneven teint en huidstructuur, grove poriën) ontstaan omdat onze huids natuurlijke beschermingsmechanisme, en een vertraging van de celvernieuwing.

Fijne lijntjes en rimpels, een ruwe huid, een oneven huidteint, hyperpigmentatie, grove poriën, dofheid, ouderdomsvlekjes en een ruwe huidtextuur behoren allemaal tot huidveroudering.

Dynamic Skin Retinol Serum is een hoog gedoseerde, snelwerkende multi-retinoïde met boostertechnologie die een geavanceerde retinoïde mis plus een booster gebruikt om de huid te helpen transformeren. Dit serum helpt om:

  • Verminderen van fijne lijntjes en rimpels
  • Egalere huidtextuur
  • Minimaliseren van de zichtbaarheid van grove poriën
  • Egale huidteint

de tekenen van huidveroudering

Door de jaren heen zullen we merken dat we te maken krijgen met huidveroudering, dit kun je herkennen aan:

  • Rimpels
  • Een ruwere huidtextuur
  • Grovere poriën
  • Oneven huidteint

Zo ziet dat er (gemiddeld) uit per levensfase:

twintigerjaren

Huidveroudering begint al relatief jong, namelijk in het in je twintigerjaren. Bepaalde lifestyle gewoontes, milieu-effecten als vrije radicalen, en continue blootstelling aan UV straling zullen ervoor zorgen dat de eerste ‘scheurtjes’ zich beginnen te vertonen. Ons beschermingsmechanisme in onze cellen begint te verzwakken omdat onze huid blootgesteld wordt aan vrije radicalen en ons natuurlijk vermogen om huidschade te bestrijden vermindert. Het celvernieuwingsproces begint op natuurlijke wijze te vertragen, waardoor de helderheid van de huid kan verminderen.

dertigerjaren

In je dertigerjaren, beginnen collageen (wat zorgt voor de stevigheid van je huid) en elastine (zorgt ervoor dat je huid terug veert) af te breken. Dit resulteert in het zichtbaar worden van fijne lijntjes en rimpels. Celvernieuwing vertraagt, wat leidt tot een oneven huidteint en een doffe uitstraling. Sommige cellen kunnen zelfs inactief worden of veranderen in ‘zombies’, die toegang geven tot schadelijke gifstoffen die de huidveroudering versnellen.

veertigerjaren

Tegen de tijd dat je 40 bent, lijkt de huid dunner te worden en zijn de van nature beschermende barrièrelipiden minder uitgesproken. Uitdroging kan een probleem zijn. Afhankelijk van de hormonale activiteit kan een reeks huidaandoeningen ontstaan, waaronder een ongelijkmatige teint of acne bij volwassenen. Er kunnen ook meer opvallende tekenen van huidveroudering optreden, zoals grote poriën en hyperpigmentatie.

50+

Na onze 50ste vermindert onze lipidenbarrière, wat leidt tot minder efficiënte vochtretentie en meer kans op gevoeligheid en uitdroging. Chronische stress en ontstekingen, zowel binnen als buiten het lichaam, vertragen het herstel van de huid, wat leidt tot blijvende vlekken en een langere genezingstijd. De huid kan nu prominente fijne lijntjes, rimpels, hyperpigmentatie, een ruwe huid, een ongelijkmatige teint en grote poriën vertonen.


het geheim van een gezonduitziende huid op iedere leeftijd

Voor een gezonde huid is het noodzakelijk om jouw huidverzorgingsroutine aan te passen aan je levensstijl en omgeving. Aanpassingen zijn vaak nodig om rekening te houden met een verandering in het klimaat, de gezondheidstoestand of nieuwe huidverzorgingsdoelen. Dynamic Skin Retinol Serum is een serum die de huidveroudering tegen gaat met ingrediënten als bèta-glucaan en Retinol. Praat met een Dermalogica huidexpert wanneer je veranderingen in jouw huid ervaart of  voor tips over hoe verder te gaan.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping huidanalyse

Ontdek welke maskercombinatie jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.