6 tips om beter te slapen

Ontdek de 6 tips voor een goede nachtrust (én om stralend wakker te worden)

6 tips voor een goede nachtrust


Je kunt geen gezonde, stralende huid hebben zonder een goede nachtrust. Je huid is ’s nachts beter in staat om actieve ingrediënten te absorberen en om schade te herstellen dan overdag. Wanneer de huid ’s avonds in de herstelmodus is wordt de collageenproductie verhoogd, cel schade teruggedraaid en verdubbelt de huidvernieuwing t.o.v. overdag.

Voor velen van ons is een goede nachtrust niet zo vanzelfsprekend. Veel mensen kampen met slaapproblemen en hebben moeite met inslapen of doorslapen. Maar je kunt hier iets aan doen.. zorg voor een goede nachtrust met een kalmerende avondroutine. Probeer deze 6 tips om een rustige, regeneratieve slaap te bevorderen (én zo dus wakker te worden met een uitgeruste, stralende huid).

6 tips om beter te slapen

 1. Zet elektronische apparaten uit en dim je lichten 30 minuten voordat je gaat slapen.
  Probeer de verleiding te weerstaan om door je Instagram feed te scrollen vlak voordat je gaat slapen. Het blauwe licht van je telefoon, computer, tablet of TV zorgt ervoor dat de aanmaak van melatonine wordt gehinderd, een hormoon dat je lichaam vertelt dat het tijd is om te gaan slapen. 

 2. Maak je slaapkamer zo donker mogelijk en zorg ervoor dat de ruimte niet te warm is.
  Je optische zenuwen merken zelfs het kleinste straaltje zonlicht al op terwijl je slaapt. Hierdoor kan een klein straaltje zonlicht wat onder de deur doorkomt, ervoor zorgen dat je lichaam denkt dat het tijd is om wakker te worden. Zorg ook voor een aangename, koele temperatuur in de slaapkamer. Tijdens het nachtelijk herstel, verhoogt je lichaamstemperatuur.

 3. Vermijd ‘s avonds alcohol, suiker en cafeïne. Drink in plaats daarvan bijvoorbeeld een kop kamille thee.
  Wanneer je ‘s avonds alcohol hebt gedronken zorgt dit ervoor dat je lichaam en hersenen niet optimaal kunnen herstellen tijdens de nachtrust. Cafeïne is een andere boosdoener: doordat koffie een halfwaardetijd van vijf uur heeft, zit 12,5% van je kopje koffie die je ’s morgens hebt gedronken, 20 uur later nog steeds in je systeem. Tot slot veroorzaakt suiker voor in een piek in je bloedsuikerspiegel wat leidt tot een verminderde aanmaak van groeihormonen – wat leidt tot verminderde huidvernieuwing.

 4. Haal diep adem – dat helpt om te ontspannen en om je lichaam te kalmeren. Voeg essentiële oliën zoals lavendel of sandelhout toe voor een rustgevend effect.
  Je ademhaling vertraagt en wordt zwaarder wanneer je slaapt – haal diep adem voordat je gaat slapen om je lichaam voor te bereiden op de nachtrust. Je kunt ook Dermalogica’s app Sound Sleep gebruiken; de Sleep Sound-track is speciaal ontwikkeld om de geest te ontspannen en je voor te bereiden op een diepe, rustige slaap.

 5. Zorg voor een ritme. Ga op vaste tijden naar bed en sta op vaste tijden op, ook in het weekend.
  Het circadiaans ritme is een vastgesteld ritme van biologische activiteit, overdag en ’s nachts. Het is gebaseerd op de natuurlijke manier waarop ons lichaam reageert op licht en donker. Wanneer je een avond vroeg naar bed gaat en de volgende avond laat naar bed gaat, ontregel je de natuurlijke cyclus waardoor de huid te weinig tijd heeft om zichzelf te herstellen.

 6. Zorg na het opstaan voor voldoende daglicht om je biologische klok te reguleren.
  Licht vertelt je lichaam dat het tijd is om wakker te worden en op te staan en ondersteunt het circadiaans ritme. Zet dus het licht aan wanneer je jezelf aankleedt en schuif de gordijnen opzij wanneer je je tanden poetst.

Slaap lekker! 

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.