skin cycling

Wat is skin cycling en waarom zou jij hiermee moeten starten?

Een trend die steeds meer in opkomst is, is skin cycling. Populair gemaakt door Dermatoloog Dr. Whitney Bowe. Wat houdt het in, en waarom zou je het moeten doen? Wij leggen het je uit in deze blog.

story highlights

  • De skin cycling trend komt voor uit het algemene probleem dat de introductie van geavanceerde formules in je huidverzorgingsregime, zoals zuren en retinoïden, vaak kan leiden tot irritatie. Door een skin cycling routine te volgen, introduceer je deze actieve producten op bepaalde dagen binnen een week en bevat de cyclus hersteldagen om overbewerking van de huid te voorkomen.
  • Bij Dermalogica zijn we voorstander van een progressieve in plaats van een agressieve aanpak als het gaat om het bevorderen van je huidverzorgingsregime. Skin cycling is dus een geweldig concept om huidirritatie te helpen voorkomen. Elke huid is echter anders en sommige verdragen meer dan andere. Het volgen van een strikte routine geeft je dus misschien niet de resultaten die je zoekt en variatie in je skin care routine kan helpen om die gewenste resultaten wél te bereiken.

skin cycling voor beginners

Het concept van deze routine is om op dag 1 een exfoliant of peeling op basis van een zuur te introduceren, dan een retinoïde op dag 2 met als buffer een vochtinbrengende moisturizer. De volgende dagen richt je je op het hydrateren en kalmeren van de huid, waarbij je geen ‘werkstoffen’ gebruikt. Vervolgens herhaal je deze wekelijkse cyclus.

skin cycling voor gevorderden

Het advies voor een gevorderde skin cycling is het gebruik van zuren en retinoïden binnen de wekelijkse cyclus op te voeren, met rustdagen ertussen.

skin cycling is niet voor iedereen geschikt

Het grootste probleem van de skin cycling trend is dat het een one-size-fits-all benadering biedt. Wat we weten over de huid is dat iedere huid uniek is, en dat we allemaal iets anders nodig hebben. Bij deze trend kiezen consumenten hun eigen producten, die al dan niet effectief kunnen zijn wanneer deze op cyclische manier worden gebruikt.

Wil je echte resultaten bereiken? Vraag dan altijd advies van een huidexpert. Laat een huidexpert naar je huid kijken en deze analyseren. De huidexperts van Dermalogica kunnen je een persoonlijke huidadvies geven en zo de beste resultaten behalen. Bij Dermalogica zullen we altijd streven naar jouw meest gezonde huid en je helpen om actieve stoffen zoals zuren en retinoïden veilig in je regime te introduceren.

een gepersonaliseerde aanpak voor een gezonde huid

Daarnaast zijn de producten van Dermalogica met Retinol ontworpen om ’s nachts te gebruiken. We zullen je altijd een passend advies geven hoe je Retinol het beste kunt toevoegen aan jouw skin care regime op basis van je huidconditie. Onze Retinol Clearing Oil bevat een retinolester die veel huiden vanaf het begin ’s nachts kunnen gebruiken. Dynamic Skin Retinol Serum is een snelwerkend serum. Het 3,5% Retinoïdencomplex i.c.m. een retinol booster zorgt voor een voortdurende afgifte van huidverzachtende werkstoffen. Hierdoor zul je binnen 2 weken al resultaat zien wat betreft het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

Het opnemen van hydraterende, verhelderende en/of verzachtende formules in je regime kan ook dagelijks worden bereikt door een toner aan te brengen of verschillende serums te gebruiken in je ochtend- versus je avondregime.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping huidanalyse

Ontdek welke maskercombinatie jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.