Zo reinig je een droge huid

Gezicht reinigen: zo doe je dat!

zo reinig je een droge huid

 


story highlights
• Gebruik bij een droge huid zachte, romige, niet-schuimende cleansers, die voedende fytolipiden (plantaardige olie) bevatten. • 
• Vermijd warm water bij het reinigen, over-exfoliatie en huidstrippende ingrediënten zoals Alcohol, Aceton en Retinoïden. • 


Gebruik jij wel de juiste gezichtsreiniger?

Voelt jouw droge huid na het reinigen strakgespannen aan? Dan is je cleanser misschien te agressief voor je droge huid. Veel schuimende, zeepachtige cleansers bevatten agressieve surfactanten (ook wel oppervlakte-actieve stoffen genoemd) die olie afbreken en een brandschoon gevoel geven, maar niet zonder de huid te ontdoen van de huideigen lipides en eiwitten die beschermen tegen droogte. Als gevolg hiervan wordt de barrière lipidelaag zwakker. Een verzwakte barrière lipidelaag verliest sneller vocht en laat irriterende stoffen zoals droge lucht en allergenen binnen. Dit is waarom de huid na het reinigen strak gespannen en droog aanvoelt en niet goed gehydrateerd is.

Indien je last hebt van een droge huid en je huid trekkerig aanvoelt na het reinigen van het gezicht:

    1. Kies voor zachte, romige, niet-schuimende cleansers zoals Oil To Foam Total Cleanser. Deze reiniger begint als een olie en met een beetje water verandert hij in een melkachtige, rijke cleanser. Voor een ultiem schone huiden een goed gehydrateerde huid.

    2. Gebruik lauwwarm water. Overmatige hitte kan de beschermende huidbarrière verder aantasten en leiden tot meer droogte, jeuk, irritaties en ontstekingen.

    3. Exfolieer niet meer dan 2 keer per week, en vermijd strippende ingrediënten. Over-exfoliatie en het gebruik van huidverzorgingsingrediënten zoals Alcohol, Acetone, AHA’s, BHA’s en Retinoïden kunnen de lipiden uitputten, waardoor het strakgespannen gevoel wordt verergerd. Gebruik een milde exfoliant zoals Melting Moisture Masque. Dit leave-on gezichtsmasker is extreem voedend en geef je huid een hydratatieboost.

    4. Breng direct na reiniging een moisturizer aan. Dit versterkt de barrière lipidelaag en sluit vocht in. Spray een hydraterende toner (zoals Multi-active Toner) op de droge huid voor het aanbrengen van de moisturizer, dit zorgt voor een product boost. Voedende moisturizers zoals Intensive Moisture Balance bevatten ingrediënten zoals Ceramides, Vrije Vetzuren en Sterolen om de huid te beschermen tegen uitdroging.

Een droge huid reinigen zonder afbreuk te doen aan je barrière lipidelaag is de eerste stap naar het verlichten van ongemakken en het bevorderen van een gezond uitziende, stralende huid. Kom langs bij een huidexpert bij jou in de buurt voor meer advies over het verzorgen van een droge huid.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.