Hoe kun je onzuiverheden (volwassen acne) het beste behandelen?

Pukkels, puistjes, mee-eters: hoe verminder (én voorkom) je ze?

Hoe kun je onzuiverheden (volwassen acne) het beste behandelen?

_________ highlights _________

• Je huid gedraagt zich anders als je ouder wordt, dus moet je aanpak hierop worden aangepast •
• Regelmatige exfoliatie (maar niet teveel), hydratatie en actieve skincare producten gecombineerd met een gezonde levensstijl, helpen bij het verminderen van volwassen acne klachten en het egaliseren van de huid •


 

Gebruik jij nog steeds dezelfde producten die je gebruikte toen je een tiener was? Dan zullen deze producten waarschijnlijk niet hetzelfde voor je huid doen als toen. Dit heeft te maken met het feit dat wanneer je ouder wordt je huid verandert en daarom andere behoeften krijgt dan toen je nog een tiener was.

In tegenstelling tot tieners ervaren volwassenen vaak naast hun onzuiverheden gevoeligheid, dehydratatie en hyperpigmentatie bezorgdheden. Dit komt omdat de natuurlijke celvernieuwing vertraagd waardoor de huid meer tijd nodig heeft om te herstellen. Dit houdt in dat restschade zoals pigmentvlekjes en roodheden als gevolg van de puistjes langer zichtbaar blijven op je huid. Ook zullen de irritaties langer aanhouden waardoor je huid sneller zal gaan verouderen.

Om je puistjes (die we ook wel acnecondities noemen) allereerst bij de bron aan te pakken is het belangrijk om chronische stress aan te pakken. Dit wordt namelijk gezien als de nr.1 hoofdzaak voor het krijgen van onzuiverheden. Stress zorgt er bijvoorbeeld voor dat puistjes op de kin sneller ontstaan en dat bestaande puistjes verergeren. Dit komt doordat stress zorgt voor hormoonschommelingen die zorgen voor meer talg, maar die ook het herstel van je huid belemmeren.

Als tweede is het zaak dat je een consequent skincare regime hanteert met producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de uitdagingen die jouw volwassen huid met onzuiverheden kent: overactieve talgklieren die zorgen voor extra talg, overdreven aanmaak van dode huidcellen die zorgen voor verstopte poriën, chronische irritatie en pigmentvlekjes.

Zoek naar multifunctionele producten die ingrediënten bevatten zoals Salicylzuur dat helpt bij het verminderen van dode huidcellen, kleisoorten zoals Bentoniet en Kaoline die helpen bij het verminderen van talg, Thymol en Terpineol die antibacterieel werken, Niacinamide en Hexylresorcinol die de vervelende pigmentvlekjes zullen verminderen. En tot slot verzachtende en kalmerende plantenextracten zoals Tea Tree en Zoethout om de geïrriteerde huid te kalmeren en roodheid te verminderen.

PRO TIP! Deep Breakout Liquid Patch stopt puisjtes voordat je ze ziet. De vloeibare formule verandert in een ademende patch. Op deze manier worden puistjes gekalmeert en vermindert. 

Goede skincare gewoontes om jezelf aan te leren

Hoewel volwassen acne en jeugdacne van elkaar verschillen, kunnen beide baat hebben bij de volgende skincare tips:

-          Reinig je make-up kwasten regelmatig, verwissel je kussensloop iedere dag en desinfecteer je smartphone om bacteriën te verminderen

-          Vermijd ingrediënten zoals Lanoline, Isopropyl Myristate (zit vaak in poeders), Mineral Oil (plakt je dode huidcellen vast waardoor ze gemakkelijk kunnen verstoppen) en parfum (vind je ook vaak als fragrance op de verpakking en is irriterend voor je huid)

-          Was je gezicht niet met te heet water, vermijd overexfoliatie en behandel je gezicht niet te agressief. Deze gewoontes kunnen je huid uitdrogen en irritatie uitlokken, wat weer voor voortijdige veroudering zorgt

-          Gebruik een moisturizer afgestemd op je huidtype om dehydratatie te vermijden, omdat je huid anders uit zelfbescherming juist weer meer talg gaat aanmaken

-          Vermijd porieverstoppende gewoontes zoals sporten met make-up op en de huid niet onmiddellijk na het sporten reinigen

-          Hanteer zoveel mogelijk een gezonde levensstijl. Dit betekent voldoende slaap, gezonde voeding, drink minder koffie en meer water en stop met roken. Omdat veel van je levensstijlgewoontes de onzuiverheden vaak onnodig langer laten aanhouden, zul je verbaast zijn over het resultaat!

Active Clearing is Dermalogica’s nieuwste oplossing voor onzuiverheden en gerelateerde tekenen van voortijdige veroudering. Ga langs voor een gratis Skin Fitness Plan bij een van onze huidexperts en ontdek welke producten uit dit nieuwe systeem ideaal voor jouw huid zijn.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.