Waardoor ontstaat een vette huid?

De invloed van externe factoren op het stimuleren van de talgproductie

huidverzorging vette huid

_________ highlights _________

• Er zijn vier belangrijke oorzaken bij het ontstaan van onzuiverheden bij tieners •
• Ontdek 5 snelle tips om onzuiverheden te voorkomen. •


Blootstelling aan de zon, luchtvervuiling, make-up en dehydratatie kunnen onzuiverheden, acne littekens en een vette huid verergeren. We leggen je hieronder uit waarom:

 

invloed van zon op de huid

De invloed van de zon op een vette, onzuivere huid

UV-straling zorgt ervoor dat de huid gedehydrateerd raakt, waardoor deze overmatig talg gaat produceren. Resultaat? Een nog vettere, glimmende huid en meer talgbultjes. UVB-stralen kunnen zonverbranding veroorzaken wat weer op zijn beurt kan resulteren in het afschilferen van de huid. Hierbij komen extra dode huidcellen vrij. Een teveel aan talg en dode huidcellen zijn de twee grootste factoren die bijdragen aan het ontstaan van onzuiverheden. Samen verstoppen ze de follikels (poriën), waardoor de kans groter wordt dat ze uitbreken.

PRO Tip! Breng dagelijks een moisturizer aan met SPF om je vette huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen zoals bijvoorbeeld Active Moist. 

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Weet je niet wat je moet doen tegen een vette huid? Kom er samen met Dermalogica’s Face Mapping® huidanalyse achter wat jouw huid nodig heeft zodat je de juiste skincare producten voor jouw huid kunt kiezen. Onderga de Face Mapping huidanalyse digitaal met de Face Mapping app. Klik hier voor de app. Of ga langs bij één van onze Dermalogica huidexperts voor een gratis Face Mapping® huidanalyse. Onze huidexperts zijn getraind om jouw huid zone voor zone te analyseren en op basis daarvan een gepersonaliseerd behandel- en productadvies te geven. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze hier storelocator.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.