Wat is Hyaluronzuur?

Ontdek wat Hyaluronzuur is en waarom jouw huid het nodig heeft.

hyaluronzuur splash


story highlights

Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt en tot 1.000 keer zijn eigen gewicht in water kan dragen, waardoor de huid wordt gehydrateerd en beschermd.
...
Hyaluronzuur is op waterbasis en is daardoor een uitstekende vochtinbrenger voor elke huidconditie, met name voor de gedehydrateerde huid.


Laat je niet afschrikken door de naam: Hyaluronzuur is een vochtinbrengende krachtpatser. Verre van wat zijn prikkelende naam zou kunnen suggereren, is dit beproefde huidverzorgingselement iets dat ons lichaam van nature produceert. Het speelt een belangrijke rol om de huid gehydrateerd en veerkrachtig te houden. Dit moet je weten om het maximale uit deze mega-moisturizer te halen:

Wat is Hyaluronzuur?

Ook bekend als Natriumhyaluronaat, is Hyaluronzuur een natuurlijk voorkomende Polysaccharide (suiker) dat in zowel de huid als het bindweefsel in ons hele lichaam aanwezig is. Eén enkele Hyaluronzuur-molecuul kan tot 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden, dat geleidelijk in de huid vrijkomt. Het speelt dus een cruciale rol in het goed gehydrateerd houden van de huid.

Wat doet Hyaluronzuur voor de huid?

Er zijn veel redenen om van Hyaluronzuur te houden! Dit zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Een natuurlijke vochtinbrenger, die zorgt voor betere vochtopname en vochtverlies tegengaat, waardoor de huid een gezonde, stevige uitstraling krijgt.
  • Het heeft antioxiderende eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen.
  • Als een belangrijk onderdeel van de huid, is Hyaluronzuur effectief in het helpen behouden van de elasticiteit.
  • De antibacteriële eigenschappen zorgen dat Hyaluronzuur de wondgenezing bevordert.
hyaluronzuur icon

Hoe werkt het?

Plastisch chirurgen injecteren Hyaluronzuur vaak om de slap geworden huid op te vullen, maar je hoeft geen injecties te krijgen om de voordelen ervan te ervaren! Topisch aangebracht Hyaluronzuur haalt water uit de omgeving (onthoud dat een enkele molecule tot 1.000 keer zijn gewicht kan bevatten)! Het heeft ook de mogelijkheid om vocht in cellen te reguleren, zodat het geleidelijk hydratatie in de huid afgeeft, in het proces fijne lijntjes verzacht en de huid in het algemeen meer laat stralen.

Voor wie is Hyaluronzuur geschikt om te gebruiken?

Een van de grootste voordelen van Hyaluronzuur is de veelzijdigheid ervan. Omdat het een krachtige maar zachte vochtinbrenger is, werkt het goed voor een breed scala aan huidcondities. De gedehydrateerde huid profiteert enorm van op water gebaseerde moisturizers met ingrediënten zoals Hyaluronzuur. Het houdt vocht vast en laat het vervolgens geleidelijk los, zodat
de huid de hele dag gehydrateerd blijft. 

Het is ook een uitstekende keuze voor iedereen die voortijdige tekenen van huidveroudering wil aanpakken. Wij produceren minder natuurlijk Hyaluronzuur naarmate we ouder worden, dus het extern aanbrengen is een ideale manier om fijne lijntjes en rimpels aan te pakken en de elasticiteit van je huid te behouden. Omdat het op waterbasis is en niet-comedogeen (het zal poriën niet verstoppen), is Hyaluronzuur ook een uitstekende vochtinbrenger voor de gevoelige, gevoelig geworden of acne gevoelige
huid.

Kan Hyaluronzuur de huid verbranden?

Nee - precies het tegenovergestelde! In tegenstelling tot veel andere zuren, ontvet of scrubt Hyaluronzuur de huid niet; het levert juist zachte, langdurige hydratatie.

Welk Hyaluronzuur is het beste?

Om je huid een serieuze hydratatieboost te geven, kies je voor een booster of moisturizer die Hyaluronzuur of Natriumhyaluronaat bevat - en voor de beste resultaten zorg je ervoor dat je de producten uit je huidverzorgingsroutine in de juiste volgorde aanbrengt.


top 4 skincare tips voor op vakantie of stedentrip top 4 skincare tips voor op vakantie of stedentrip
Lees meer