kan een gezichtsolie puistjes veroorzaken?

Ontdek of een gezichtsolie voor jouw huidverzorging een vriend of vijand is!

gezichtsolie puistjes en ingrediënten

_________ highlights _________

• Sommige gezichtsoliën kunnen inderdaad leiden tot onzuiverheden - maar velen zijn juist zeer gunstig •
• Iedereen kan gezichtsolie gebruiken; zorg er wel voor dat je een olie gebruikt die geschikt is voor jouw specifieke huidtype •


olie geproduceerd door jouw huid

Er zijn vele soorten huidolie - en niet alle van hen veroorzaken onzuiverheden. Sommigen  kunnen zelfs helpen om je huid zuiver te houden. Jouw huid produceert van nature talg, een vorm van olie, die de droogheid van de huid voorkomt. Talg kan alleen leiden tot onzuiverheden als het wordt gecombineerd met ontstekings-veroorzakende bacteriën en dode huidcellen. Exfoliëren helpt om dit te voorkomen. Je kunt hier, afhankelijk van je huidtype in variëren van bijvoorbeeld een milde peeling zoals de Daily Microfoliant tot een meer intensieve exfoliant zoals de multivitamin thermafoliant.

PRO TIP! Exfoliëren helpt om onzuiverheden te voorkomen. Kies afhankelijk van je huidtype voor een milde peeling zoals  de Daily Microfoliant of een meer intensieve exfoliant zoals MultiVitamin Thermafoliant   .

minerale (occlusieve) oliën in huidverzorging om te vermijden

Occlusive oliën zijn oliën die fysiek vochtverlies blokkeren. Ze zijn te vinden in veel huidverzorgingsproducten en kunnen voor sommige mensen leiden tot onzuiverheden. Petrolatum, minerale olie, lanoline en paraffine zijn enkele occlusieve of comedogene ingrediënten om te vermijden.

niet-comedogene oliën

Niet-comedogene oliën staan bekend om het niet verstoppen van poriën. Een voorbeeld is amandelolie, dat hoge niveaus van vetzuren bevat en een droge huid kan helpen hydrateren. Een andere, neemolie, heeft antibacteriële eigenschappen en kan zelfs nuttig zijn als een spot treaments voor puistjes.

plantaardige oliën in je huidverzorging

Lichtgewicht fytolipiden (plantaardige oliën) veroorzaken in principe geen puistjes, tenzij je er allergisch voor bent. Rozenbottel olie, Squalaan olie, Argan olie, Jojoba olie, Zonnebloemolie en Tea tree olie werken allemaal uitstekend in het balanceren van de vette huid en helpen om uitdroging van de huid (wat kan leiden tot meer olieproductie) te voorkomen. Tea Tree olie wordt vaak aanbevolen voor de huid die gevoelig is voor onzuiverheden, dit door zijn antimicrobiële eigenschappen. 

PRO TIP! Onze nieuwe Retinol Clearing Oil met onder andere Jojoba olie en Argan olie combineert Retinol en Salicylzuur, die gelijktijdig onzuiverheden en voortijdigige huidveroudering aanpakken.

is een gezichtsolie geschikt voor alle huidtypes?

Zelfs mensen met een vette huid! Gezichtsoliën kunnen helpen om de talgniveaus van de huid in balans te brengen door het nodige vocht te leveren. Hierdoor gaat de huid niet langer overuren maken om talg te produceren. Of je nu nieuw bent in het gebruik van gezichtsoliën of een pro,  let op welke ingrediënten het beste werken voor jouw huid. Weet je niet zeker welke olie voor jou het meest geschikt is? Vraag gratis advies aan bij onze huidexperts.

weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Kom er samen met Dermalogica’s Face Mapping® huidanalyse achter wat jouw huid nodig heeft zodat je de juiste skincare producten voor jouw huid kunt kiezen. Onderga de Face Mapping huidanalyse digitaal met de Face Mapping app. Klik hier voor de app. Of ga langs bij één van onze Dermalogica huidexperts voor een gratis Face Mapping® huidanalyse. Onze huidexperts zijn getraind om jouw huid zone voor zone te analyseren en op basis daarvan een gepersonaliseerd behandel- en productadvies te geven. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze hier storelocator.

deze ingrediënten in skincare producten zijn goed voor je huid deze ingrediënten in skincare producten zijn goed voor je huid
Lees meer
Kun je retinol met salicylzuur combineren? Kun je retinol met salicylzuur combineren?
Lees meer