Wat veroorzaakt een ongelijkmatige teint en waardoor ontstaan pigmentvlekken?

wat zijn pigmentvlekken?

Een ongelijkmatige teint, hyperpigmentatie genaamd, is een onregelmatige verkleuring van de huid. De oorzaak: overproductie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor huid- en haarkleur. Dit kan resulteren in donkere vlekken op de huid. Pigmentvlekken worden dus veroorzaakt door een overmatige productie van melanine. Het beschermt de huid tegen schadelijke UV-strale en absorbeert de warmte van de zon. Maar door een overmatige productie van melanine door een te veel aan de zon, hormonen en ook door littekens krijgt de huid pigmentvlekken of verkleuringen.

wat zijn de oorzaken van pigmentvlekken?

Dit zijn de belangrijkste veroorzakers van pigmentatie (bruine pigmentvlekken):

  1. Blootstelling aan de zon: wanneer de huid herhaaldelijk wordt blootgesteld aan UV-licht, treedt schade door de zon op. De huid maakt dan teveel melanine aan om zich te beschermen en daardoor ontstaan pigmentvlekken genaamd hyperpigmentatie. Donkere vlekken en een ongelijkmatige teint ontwikkelen zich als een resultaat van te veel melanine die tijdens dit beschermingsproces wordt geproduceerd.

  2. Hormonen: melasma of zwangerschapsmasker, is een vorm van hyperpigmentatie (pigmentvlekken) door een teveel aan hormonen. Ook de anticonceptiepil, medicijnen of een reactie op cosmetica kan deze vorm van pigmentvlekken veroorzaken. Ook kan dit zorgen voor ouderdomsvlekjes

  3. Na een ontstekingsproces: elk trauma aan de huid, of het nu een wond, uitbraak of zelfs het resultaat is van een medische procedure zoals laser ontharing, kan melanocyten beschadigden. Dit resulteert in postinflammatoire hyperpigmentatie (PIH), het donker worden van de huid als gevolg van huidletsel.

  4. Vervuiling: deeltjes en gassen van luchtverontreiniging kunnen de huid binnendringen en vast komen te zitten in de diepere structuur van de huid. Dit oxideert het omliggende weefsel en leidt tot schade door vrije radicalen, wat een ontstekingsreactie veroorzaakt die resulteert in de vorming van donkere vlekken, vooral op het gezicht.

Wil je de pigmentenvlekken in het gezicht aanpakken? Dark Spot Serum start met het vervagen van pigmentvlekken binnen één week. PowerBright Moisturizer SPF50 beschermt de huid tegen de vorming van pigmentvlekken. PowerBright Overnight Cream egaliseert en voedt de huid terwijl je slaapt. 

#Protip: Wil je hyperpigmentatie aanpakken met een krachtige thuispeeling voor thuis? Probeer dan Powerbright Dark Spot Peeling. Geformuleerd met krachtige ingrediënten die al snel voor zichtbaar resultaat kunnen zorgen, is Powerbright Dark Spot Peel in staat pigmentvlekken te helderen in slechts 5 toepassingen. Deze peeling is getest op de hyperpigmentatiegevoelige huid en een breed scala aan huidtinten

Producten met Vitamine C helpen de huid egaliseren en pigmentvlekjes vervagen. Kies bijvoorbeeld voor BioLumin-C Serum, BioLumin-C Gel Moisturizer of BioLumin-C Eye Serum.

Wil je graag meerdere huidproblemen of huidzorgen tegelijk aanpakken? Smart Response Serum bevat gehydrolyseerd tarwemeel en is rijk aan arbinoxylo-oligosachariden. Dit serum wordt geactiveerd wanneer het te veel van een sleutelenzym detecteert dat betrokken is bij de productie van melanine, en reageert vervolgens door de huid helderder te maken en donkere vlekken te helpen verminderen. Daarnaast werkt het serum ook verstevigend, hydrateert en verzacht de huid. 

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.