Hoe ziet een basis skin care routine eruit?

The basics of skincare

Als het gaat om het dagelijks verzorgen van jouw huid en het effectief verminderen van puistjes, zou een vaste huidverzorgingsroutine op jouw to-do-lijst moeten staan. Het lijkt misschien lastig om de juiste producten te kiezen (het kan verwarrend zijn!), maar wij helpen je hierbij.

stap 1: reinigen

Wat je huidbehoeften ook zijn, de eerste stap in je skin care routine zou een reiniging moeten zijn. Waarom? In de ochtend is een reiniging super belangrijk voor het verwijderen van vuil, talg of dode huidcellen die je huid tijdens je slaap heeft verzameld. In de avond verwijdert een reiniger zowel make-up als vuil dat gedurende de dag op je huid is beland. Verwaarloos je deze stap, dan zijn jouw poriën vatbaar voor verstoppingen waar bacteriën kunnen ophopen en puistjes kunnen veroorzaken, en dat wil je natuurlijk niet. Het schoonmaken en schoon houden van je poriën is dus je eerste prioriteit. Onze favoriete reiniger tegen puistjes is Breakout Clearing Foaming Wash. Deze reiniger met Salicylzuur verwijdert vet, vuil en dode huidcellen. Bovendien is deze wash ook geformuleerd met acht botanicals zoals tea tree-olie en lavendelolie om de huid te kalmeren. Gebruik Breakout Clearing Foaming Wash dagelijks om jeugdpuistjes te verminderen en nieuwe puistjes te voorkomen.

dermalogica breakout clearing foaming wash gezichtsreiniger
clear start breakout clearing liquid peel

stap 2: exfoliëren of tonen

Heb je last van jeugdpuistjes of blackheads dan is exfoliatie een niet te missen stap. Door te exfoliëren verwijder je namelijk dode huidcellen en overtollig talg dat kan zorgen voor verstoppingen.  Zo komen gezonde nieuwe cellen aan de oppervlakte en verminder je breakouts. Maar wees wel lief voor je huid; introduceer een exfoliant altijd stap voor stap in je skin care routine en zorg ervoor dat de exfoliant die je gebruikt die zuren bevat die ideaal werken op onzuiverheden zoals BHA (salicylzuur) en AHA (mekzuur). De nieuwe Breakout Clearing Liquid Peel is jouw holy grail voor een zuivere huid.

Na het exfoliëren, of op dagen dat je niet exfoliëert is het tijd om te tonen en die poriën extra te verzorgen. Het liefst met een product dat je de hele dag door kunt aanbrengen, zoals Micro-Pore Mist. Dit is een dagelijkse spray die je op een gereinigde huid gebruikt en heeft de kracht om het uiterlijk van poriën zichtbaar te verminderen, de helderheid te verbeteren en hyperpigmentatie zoals acnelittekens te vervagen. Dat is allemaal te danken aan ingrediënten zoals Wild Rose Hip Flavonoid Complex om glans te verminderen, toverhazelaar, groene thee en Matricaria-bloemextracten om de poriën te verkleinen en komkommerextract om je huid te kalmeren en koel te houden. Naast dat Micro-Pore Mist dus erg verzorgend is, is deze spray ook heerlijk verfrissend op warme zomerdagen.

dermalogica fizz mask gezichtsmasker

stap 3: behandelen van blackheads..

Met zoveel verschillende huidtypes en zorgen zoals mee-eters, puistjes en talg, is het belangrijk om producten te gebruiken die specifiek op deze problemen kunnen inspelen en de algehele gezondheid van jouw huid kunnen verbeteren.

Als mee-eters een grote zorg voor je zijn, dan is Blackhead Clearing Fizz Mask perfect voor jou. Zwavel en kaolienklei zijn twee krachtige ingrediënten snel en effectief overtollige oliën opnemen en onzuiverheden absorberen. Het gezichtsmasker geeft een uniek gevoel van kleine bubbeltjes op de huid die het vuil uit de poriën verwijderen. Na vijf minuutjes zie je direct het resultaat!

.. of behandelen van puistjes

Wat betreft jeugdpuistjes, kun je niet fout gaan met de Breakout Clearing Booster. Deze booster met Salicylzuur pakt bestaande puistjes aan, maar is ook perfect voor momenten dat je een puistje aan voelt komen. Breakout Clearing Booster bevat daarnaast Niacinamide en Zeewier extracten om de huid te beschermen en bgehydrateerd te houden.

Kon je niet van je puistjes afblijven en heb je last van plekjes na het uitknijpen van een puistje? Dan is Post-Breakout Fix what you need. Deze spot treatment met Salicylzuur kan gebruikt worden om nieuwe en bestaande plekjes te verminderen. 

dermalogica breakout clearing booster
dermalogica clear start moisturizers

stap 4: hydrateren

Nu je al dat werk hebt gedaan en je huid hebt gereinigd, geëxfolieerd en behandeld, is er nog één stap te gaan - hydrateren, en het is een stap waar alle huidtypes (ja, zelfs de gecombineerde én vette huid) van kunnen profiteren. Overdag is het een absolute must om de hydratatie te herstellen en je huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Kies daarom overdag voor een moisturizer met SPF zoals Clearing Defense SPF30. Hoewel UVA- en UVB-stralen onzichtbaar zijn voor het blote oog, zijn ze ongelooflijk stiekem en kunnen ze je huid beschadigen en zelfs verbranden. Daarom is het zo belangrijk om élke dag een product met SPF te gebruiken. Kies 's nachts voor een herstellende crème, zoals Skin Soothing Hydrating Lotion (voor de normale tot gemengde huid) of Cooling Aqua Jelly (voor de vette huid). Belangrijke ingrediënten zoals Hyaluronzuur hydrateren de huid en verschillende botanicals kalmeren en verminderen roodheid en is dus ook zeker niet te missen in je skin care routine.

consistentie is de sleutel

Een woord van advies - consistentie is hier de sleutel; volg deze stappen elke dag en je bent op weg naar jouw meeste gezonde huid ooit!

weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Vind jouw gepersonaliseerde skincare routine met de Clear Start Skin Quiz. We kijken samen naar jouw huid en jouw voornaamste huidproblemen. Vervolgens bieden we je een routine waarmee jij jouw meest gezond huid kan behalen.

dermalogica clear start moisturizers