Zo kom je van mee-eters af

Leer hoe je mee-eters kunt verwijderen en voorkomen, zonder je huid te beschadigen.

ClearStart Blackheads


HIGHLIGHTS

• Exfoliëren, gezichtsmaskers en het tegengaan van puistjes veroorzakende bacteriën, helpen om mee-eters (blackheads) te verwijderen én te voorkomen.
• Gezichtsmaskers en moisturizers helpen mee-eters te verzachten waardoor ze makkelijker verwijderd kunnen worden. Maar de meest effectieve manier om mee-eters te verwijderen, is om deze door een professional weg te laten halen.


Preventie is het belangrijkste als het gaat om mee-eters (ook blackheads genoemd). Mee-eters ontstaan wanneer overtollig talg (olie) en dode huidcellen samenklonteren, waardoor de follikel verstopt raakt. Doordat er langs de samenklontering nog een beetje lucht naar binnen kan, wordt het zwart door oxidatie- - zoals wat er gebeurt met een appel die opengesneden is.

5 manieren om mee-eters te voorkomen

Onbehandelde mee-eters kunnen puistjes worden, daarom is het belangrijk om je huid goed schoon te houden met deze tips:

exfolieren icon

1. Exfoliëren.

Verwijder - na de Dubbele Reiniging - met een exfoliant of scrub de overtollige dode huidcellen. Kies voor een exfoliant met het ingrediënt: Salicylzuur.

masker icon

2. Masker.

Breng 1 à 2 keer per week een masker aan dat helpt om mee-eters te verzachten en te verwijderen. Kies voor een masker met ingrediënten als Kaolin Klei of geactiveerde Binchotan-houtskool, deze ingrediënten helpen overtollige olie en onzuiverheden te absorberen. Zwavel kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen.

bacterie icon

3. Controleer bacteriën.

Breng dagelijks een booster of serum aan om veroorzakers van puistjes te stoppen. Zoek naar producten met ingrediënten zoals Salicylzuur, Azelaïnezuur of TT technologie.

hydrateren icon

4. Hydrateer.

Draag elke dag een moisturizer, ook wanneer je een vette huid hebt. Wanneer de vochtwaarden van je huid uit balans zijn, produceert je huid extra talg om dit te compenseren. Een moisturizer helpt de talgproductie reguleren en voorkomt hiermee dat overtollig talg de follikels verstopt.
comedogeen icon

5. Gebruik geen verstoppende producten.

Make-up, spf en haarproducten staan erom bekend dat ze snel poriën kunnen verstoppen. Vooral wanneer ze 's nachts op de huid achterblijven. Kies daarom voor producten met het label 'niet comedogeen', producten met dit label zullen je poriën niet verstoppen. Maak ook altijd je huid schoon met een Dubbele Reiniging, voordat je naar bed gaat.


Zo verwijder je snel aanwezige mee-eters

Het zelf verwijderen van mee-eters is vaak erg lastig. Door ze uit te knijpen met je vingernagels, beschadig je niet alleen de huid, maar verspreid je ook direct puistjes-veroorzakende bacteriën. Dit kan leiden tot ergere vormen van onzuiverheden, zoals acne.
Om snel je mee-eters te laten verwijderen, kun je het beste naar een huidexpert gaan voor professionele extracties van de mee-eters. Vraag of ze speciale behandelingen hebben gericht op het verwijderen van mee-eters. Deze treatmens zijn vaak sneller en voordeliger dan volledige gezichtsbehandelingen.

Pro tip! Mee-eters zijn moeilijker te verwijderen wanneer de huid gedehydrateerd is. Drink daarom extra water en gebruik een moisturizer voordat je mee-eters laat verwijderen.