Feiten en fabels over een vette huid

Ontdek het antwoord op alle mythes over een vette huid

feiten en fabels over een vette huid


Er bestaan een hoop misvattingen als het gaat om het verzorgen van een vette huid. Maakt het gebruik van een product met SPF de huid nóg vetter? Hoef je geen moisturizer te gebruiken als je een vette huid hebt? Het verzorgen van een vette huid is lastig wanneer je niet alle feiten kent. Onze huidexperts bij Dermalogica helpen je graag om alle misvattingen te onthullen zodat jij kunt gaan voor een gezonde en schone huid, vrij van overtollig talg en glans.

1) Blootsteling aan de zon helpt om de huid minder vet te maken

FABEL

Veel mensen geloven dat door in de zon te zitten, een vette huid minder vet wordt. Blootstelling aan de zon is voor geen enkele huid goed, zeker niet zonder bescherming. Het lijkt misschien alsof de huid tijdelijk minder vet wordt, maar de talgklieren gaan juist harder werken om de door de zon verminderde talg aan te vullen. Met als resultaat: een vettere huid dan ooit tevoren.  

2) Het gebruik van zonbescherming (zonnebrandcrème) maakt de huid nog vetter

FABEL

Zonnebrandolie met een lage factor (SPF) kunnen de huid vet maken, maar de meeste moderne zonnebrandcrèmes (zonbescherming) en SPF-moisturizers zijn lichtgewicht en niet-vettig. Door de huid NIET te beschermen tegen de zon, maak je de huid juist vetter omdat UV-stralen en luchtvervuiling uitdroging en overtollige olieproductie veroorzaken.

3) Je hoeft geen moisturizer te gebruiken wanneer je een vette huid hebt

FABEL

Vaak voelt de huid juist vet aan omdat deze gedehydrateerd is. Door dagelijks een dagcrème aan te brengen, kun je ervoor zorgen dat je huid voldoende gedehydrateerd is en er geen overtollige talgproductie wordt gestimuleerd.

4) Een vette huid moet vaker gereinigd worden

FABEL

Door een vette huid vaker en hierdoor agressiever te reinigen dan nodig, kun je de huid strippen van zijn natuurlijke lipides waardoor je huid teveel vocht verliest. Hierdoor zal er meer talg worden geproduceerd wat uiteindelijk resulteert in een glimmend laagje op de vette huid. Reinig je huid dus ‘maar’ twee keer per dag met een zuiverende, zeepvrije cleanser gericht op de vette huid.

5) De talgproductie kan in balans worden gebracht, door de huid flink te ontvetten

FABEL

De huid gaat juist meer talg aanmaken als ze flink ontvet wordt. Dat komt omdat de huid gaat proberen de verwijderde talg aan te vullen. De talgklieren gaan dan extra hard werken. Wie uitdrogende producten gebruikt zal merken dat de huid vochtarm, geïrriteerd en gevoelig raakt.

7) Er is eigenlijk niets dat een vette huid in balans brengt

FABEL

Een vette huid is, net als andere huidproblemen, goed te behandelen. Vraag aan een professionele schoonheidsspecialist wat je er aan kunt doen. Via een Face Mapping, een huidanalyse zone per zone, wordt dan duidelijk welke producten voor jou het meest geschikt zijn en wat er eventueel aan jouw leefstijl veranderd kan worden om een vette huid in balans te brengen.

Waardoor ontstaat een vette huid? Waardoor ontstaat een vette huid?
Lees meer