Oorzaken huidveroudering: hierdoor ontstaan rimpels

Alles over vrije radicalen, MMP's en versuikering

De laatste jaren zijn wetenschappers steeds beter gaan begrijpen hoe biochemische processen in de huid worden geactiveerd. Dit zijn processen die het huidverouderingsproces versnellen, met  de eerste rimpel, pigmentvlekken en verslapping als gevolg.

oorzaken van huidveroudering

Deze 3 biochemische processen zijn de belangrijkste veroorzakers van huidveroudering:

  • Vrije radicalen (Reactive Oxygen Species (ROS)).
  • Activering van enzymen die zorgen voor wondheling (Matrix Metalloproteinases (MMPs)).
  • Versuikering (Advanced Glycation End-products (AGEs)).

1. vrije radicalen (ros)

Door interne en externe factoren, zoals roken, stress en blootstelling aan UV-stralen, kan een explosieve groei van vrije radicalen ontstaan, die schade aanricht aan de celstructuren. Vrije radicalen gaan zich dan binden aan gezonde cellen in plaats van ziekteverwekkers (oxidatie). Hierdoor wordt het bindweefsel aangetast, waardoor de huid aan elasticiteit verliest en rimpels en verslapping ontstaan. Antioxidanten zijn hier een goede beschermer voor!

PRO TIP! Smart Response Serum detecteert zwakte van collageen, wat kan leiden tot fijne lijntjes en rimpels - reageert op de eerste tekenen van zichtbare huidveroudering om de huid gladder en steviger te maken. Dit gezichtsserum verheldert, verstevigt, hydrateert en verzacht de huid. 

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.