Dermalogica
Dermalogica

FAQ

Bekijk hier of jouw vraag tussen onze veelgestelde vragen staat. Als je vraag er niet tussen staat, neem dan contact op met ons!

Producten

Veiligheid is onze eerste overweging bij het maken van al onze producten. Al onze producten zijn geformuleerd met inachtneming van de wet- en regelgeving in elk land waarin we actief zijn en ondergaan strenge en uitgebreide veiligheidstests voordat ze op de toonbank verkrijgbaar zijn.

We geloven dat iedere huid uniek en fascinerend is, en willen je helpen om je meest gezonde huid ooit te bereiken! Daarom geloven we niet in een standaard skincare regime voor iedereen, maar geloven we in een persoonlijk regime, wat is afgestemd op jouw huidconditie –en wensen!  Onze producten kunnen worden gecombineerd met elkaar om een volledig regime op maat te maken en af te stemmen met een persoonlijk huidbehandelingsplan wat werkt! Dermalogica's standpunt over schoonheid was – en is nog steeds - om de gezondheid van de huid voorop te stellen. We bereiken samen jouw meest gezonde huid ooit door het bieden van de juiste producten, behandelingen en educatie die passen bij jouw levensstijl en huidproblemen. Onze producten gebruiken ingrediënten die zo zijn ontworpen om de huid te helpen bij het behouden van een optimale conditie.

Wanneer je start met het gebruik van de productan van Dermalogica, zien sommige mensen  al snel resultaat na de eerste keer dat ze producten gebruiken en bij anderen duurt het wat langer. Wel merken velen dat hun huid direct anders aanvoelt: schoon, zacht, gehydrateerd en vooral gezonder. Wanneer je specifieke huidzorgen wilt behandelen (zoals vroegtijdige veroudering, onzuiverheden of hyperpigmentatie), zijn resultaten vaak niet direct zichtbaar. De gezondheid van de huid zal echter wel verbeteren als je het advies van je huidexpert opvolgt en de producten gebruikt die zijn geadviseerd naar aanleiding van je Face Mapping huidanalyse.

Daar kunnen we duidelijk over zijn: een gezonde huid. Dermalogica gebruikt uitsluitend ingrediënten die een bewezen positief effect hebben op de huid. Zo vermijden we ingrediënten als lanoline, minerale oliën en kunstmatige geur- en kleurstoffen. Daarnaast zal je huidbehoefte constant veranderen (ouder worden, temperatuurschommelingen etc). Jouw Dermalogica huidexpert helpt je bij het krijgen en behouden van een gezonde huid. Want een gezonde huid is de voorwaarde voor een stralende huid!

Voor dezelfde reden als dat een dokter en tandarts nodig zijn: regelmatige check-ups zijn nodig voor een betere gezondheid! Je huid is een levend orgaan (je grootste orgaan zelfs!) dat zichzelf dagelijks moet beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling, temperatuurschommelingen en UV-stralen. Je huid helpt je te beschermen tegen deze schadelijke invloeden en vormt een natuurlijk schild. Dus waarom zou je veel tijd besteden aan haar en nagels, terwijl die delen van je lichaam niet eens leven? Jouw huid heeft aandacht nodig van een professionele huidexpert om in optimale conditie te komen en te blijven. Dermalogica’s huidexperts behoren tot de beste in hun vakgebied dankzij de intensieve trainingen die zij volgen en de certificaten die ze daarvoor moeten behalen. Zij zijn getraind in het geven van het beste product- en behandeladvies, het analyseren van je huid (Face Mapping) en hebben antwoord op jouw huidgerelateerde vragen. Bezoek daarom een huidexpert en ontdek jouw meest gezonde huid ooit!

In Los Angeles (Californië) bevindt zich een groot laboratorium en onderzoekscentrum waar producten worden ontwikkeld, gefabriceerd en getest. Vanuit daar wordt Dermalogica verspreid onder distributeurs wereldwijd.

Nee, Dermalogica’s producten zijn volledig dierproefvrij. Ze zijn nooit op dieren getest en zullen ook nooit op dieren getest worden. Het testen van Dermalogica’s producten gebeurt altijd op menselijke testteams.

Iedere keer dat je een potje opendraait komt er zuurstof (en dus lucht) bij een crème. Dit zorgt ervoor dat de werkzame ingrediënten in het product in kracht afnemen. Bovendien komen er bacteriën vrij als je vingers in contact komen met de crème. Om de hoogst mogelijke kwaliteit te waarborgen, verpakt Dermalogica haar producten daarom altijd in een tube of pompsysteem.

Dermalogica heeft zo’n 100 retail producten en zo’n 65 professional producten in haar assortiment. De retail producten zijn geschikt voor thuisgebruik en de professional producten worden door Dermalogica’s huidexperts gebruikt tijdens treatments in de salon.

Dermalogica lanceert ieder jaar een aantal retailproducten en een aantal professional producten. Dermalogica is pionier in de branche wat betreft innovatieve, krachtige ingrediëntenformules en heeft al diverse patenten op haar naam staan.

Dermalogica herkent en deelt de groeiende bezorgdheid over de potentiële impact van microplastics op onze omgeving. Geen van onze producten bevatten zodoende microplastics die in de categorie microbeads vallen. Deze zijn sinds 2015 waar nodig vervangen door natuurlijke of biologisch afbreekbare alternatieven. De definitie van “microplastic” is echter constant in ontwikkeling. Zodoende zijn wij actief bezig om onze formules te toetsen aan de recentelijk voorgestelde nieuwe definitie van een microplastic, zoals die is opgesteld door het European Chemicals Agency (ECHA). Hoewel deze definitie nog gefinaliseerd moet worden in een EU regulatie, zullen wij eventuele door ons gebruikte ingrediënten die wel onder deze nieuwe definitie vallen verwijderen of vervangen door natuurlijke of biologisch afbreekbare alternatieven. Productveiligheid voor zowel mens als omgeving is onze absolute prioriteit. De ingrediënten die wij gebruiken voldoen dan ook altijd aan de strengste veiligheidsrichtlijnen van onze markten en onze eigen hoge standaarden voor veiligheid. In de ontwikkeling van onze producten en de ingrediënten die wij gebruiken kijken wij hierbij ook altijd kritisch naar de effecten op de omgeving en ondergaan onze producten uitgebreide veiligheids en omgevingstesten voordat ze op de markt worden gebracht.

Dermalogica wordt beschouwd als een cosmeceutisch merk. Cosmeceuticals vertegenwoordigen het midden tussen cosmetica en farmaceutica (geneesmiddelen). Net als cosmetica worden cosmeceuticals topisch aangebracht, maar bevatten ze ingrediënten die het functioneren van de huid beïnvloeden. Cosmeceuticals verbeteren het uiterlijk, maar doen dit door voedingsstoffen te leveren die nodig zijn voor een gezonde huid. Bij Dermalogica gebruiken we ingrediënten die als cosmeceutisch worden beschouwd, zoals hydroxyzuren, vitamines, enzymen, botanische extracten en peptiden.

Aan de basis van een gezonde huid staat het gebruik van goede ingrediënten. Daarom gebruikt Dermalogica nooit gangbare ingrediënten, zoals minerale oliën, lanoline, gedenatureerde alcohol (S.D. alcohol) en synthetische kleur- en geurstoffen (parfumvrij). Deze stoffen kunnen uitdrogend en verstoppend werken op de huid en kunnen irritaties veroorzaken.

Bijna al onze producten zijn vegan op Sheer Tint SPF20 en Skin Perfect Primer SPF30 na.

Alle Dermalogica formules zijn glutenvrij en kunnen worden gebruikt door mensen die glutenintolerant zijn en coeliakie hebben.

Bij de ontwikkeling van een nieuw product bij Dermalogica hebben we als huidverbeteringsmerk het grote voordeel dat we kunnen beschikken over het International Dermal Institute en een wereldwijd netwerk van trainingscentra die tezamen de perfecte omgeving bieden voor onderzoek (Research & Development).  Daarnaast beschikken we over verschillende conceptstores over de gehele wereld waardoor we ook in contact staan met de consument die ons continu van feedback kan voorzien over hun producten. Deze informatie kunnen we vervolgens gebruiken bij de ontwikkeling van nieuwe producten om zo goed mogelijk aan de vraag van de consument te voorzien.

Op het moment dat er vanuit deze bronnen een idee ontstaat voor de ontwikkeling van een nieuw product wordt er door onze afdeling R&D bekeken wat er allemaal noodzakelijk is qua ingrediënten en technologieën om dit tot stand te brengen. De afdeling marketing maakt een productprofiel en kijkt naar zaken als de verpakking, functionaliteit en hieruit volgen uitvoerige testen.

Hierna volgt het presenteren van een formule ter evaluatie gebaseerd op consistentie en of het product aansluit op de originele wensen en concept van het idee waaruit het is ontstaan. Aan de hand van de feedback gaat R&D opnieuw aan de slag in het laboratorium om de formule verder te perfectioneren. Dit proces kan soms wel tot 5 jaar duren. Pas op het moment dat we de best mogelijke formule hebben gecreëerd gaan we verder met de volgende stap. Op het moment dat de formule wordt goed gekeurd gaan we verder met alle belangrijke testonderzoeken.

Er vindt een grote variëteit aan testonderzoeken plaats zoals: testen voor stabiliteit en behoud, veiligheidstesten en een microbiologische test, waarbij onze producten niet op dieren worden getest! Dankzij deze testen kunnen eventuele problemen die ontstaan weer aangepakt worden.

Daarnaast dienen we ook ervan verzekerd zijn dat wanneer we een bepaalde claim maken dat we deze kunnen waarmaken, bijvoorbeeld wanneer we claimen dat een product in staat is onzuiverheden te verminderen, zal het laboratorium moeten bewijzen dat dit inderdaad het geval is.

Dermalogica Benelux zet zich elke dag in om de kwaliteit en veiligheid van onze producten zo goed mogelijk te kunnen garanderen. Hiervoor stellen wij hoge eisen aan het vervoer en het bewaren van onze producten en bieden wij uitgebreide service. Dit verlangen wij ook van onze officiële verkooppartners. Heb je een product gekocht bij één van onze officiële verkooppartners, dan kun je altijd bij hen terecht. Zij zijn verplicht om dezelfde kwaliteitsgarantie en service te bieden als Dermalogica. Let op, heb je jouw product aangekocht bij één van de onderstaande webshops dan kunnen wij je helaas niet helpen. Het gaat hier om niet-geregistreerde Dermalogica accounts. Zodoende hebben wij geen zicht op de echtheid of herkomst van deze producten, hun kwaliteit, vervaldatum en op de geboden service:

  • For All Beauty
  • Wehkamp

Concepten

Face Mapping is een door Dermalogica ontwikkelde huidanalyse. Bij een Face Mapping wordt de huid opgedeeld in 6 zones. Iedere zone wordt nauwkeurig bekeken, zodat de huidconditie per zone in kaart kan worden gebracht. Hierdoor is het mogelijk om je huid specifiek en effectief te behandelen. Een Face Mapping is gratis, duurt ongeveer 10 minuten en wordt uitsluitend uitgevoerd door Dermalogica huidexperts.

Een Dermalogica huidexpert gebruikt het zogenaamde Skin Fitness Plan om de resultaten van de Face Mapping huidanalyse te noteren. Dit plan maakt jouw huidconditie visueel, en vergroot het inzicht in je huidconditie(s) en behoefte(n). Daarnaast bevat dit plan een product- en behandeladvies.

Dermalogica raadt aan om je gezichtshuid minimaal ieder seizoen opnieuw te laten analyseren. Weersomstandigheden veranderen en daarmee ook jouw huidconditie en -behoefte! Het kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn om in de zomer producten met een lichtere textuur te gebruiken dan in de winter. Ook kan het gebruik van een serum of masker nodig zijn om je huid voldoende te hydrateren gedurende bepaalde periodes van het jaar.

FaceFit is een 10-minuten behandeling gericht op een bepaalde huidconditie of product. Bij deze treatment wordt o.a. gebruik gemaakt van professional-only producten en/of apparatuur. Het is de ideale treatment voor een snelle boost van de huid, of om kennis te maken met een nieuw product!

Een Skin Bar is een plek in de salon die is ingericht om klanten een optimale productervaring te geven. Onder begeleiding van een huidexpert kunnen klanten aan deze ‘bar’ hun huidvragen stellen en Dermalogica’s producten ervaren op hun eigen huid. De huidexpert deelt gedurende de Skin Bar kennis en tips over de producten en het verzorgen van de huid.

ProSkin is de naam voor Dermalogica’s 30 en 60-minuten behandelingen (ProSkin30 en ProSkin60). Deze behandelingen worden volledig gepersonaliseerd, zodat je er zeker van bent dat je een behandeling ontvangt die effectief is voor jouw huid.

ProSkin30 is een 30-minuten behandeling gericht op een bepaalde zone of conditie die extra aandacht nodig heeft. Of je nu onzuiverheden wilt verminderen of huidveroudering wilt aanpakken: de behandeling wordt volledig aangepast op je persoonlijke huidconditie- en wensen en indien gewenst wordt gebruik gemaakt van (hand)apparatuur.

ProSkin60 is een uitgebreide 60-minuten behandeling gericht op maximale huidverbetering. De behandeling wordt volledig op maat gemaakt en afgestemd op de huidbehoefte en wensen die blijken je Face Mapping huidanalyse. Tijdens de behandeling wordt gebruikt gemaakt van professional-only producten en indien gewenst wordt apparatuur ingezet.

Een ProSkin behandeling kan worden uitgevoerd door alle Dermalogica huidexperts. Een ProSkin Expert Active behandeling wordt uitsluitend uitgevoerd door Dermalogica Experts. Dit zijn Dermalogica’s hoogstopgeleide en best getrainde huidexperts, waarvan je dus de beste behandelingen mag verwachten. Tijdens Expert Active behandelingen wordt Dermalogica’s meest intensieve peeling ingezet. Je ervaart maximaal resultaat en huidverbetering op het hoogste niveau!

Dat hangt af van de duur van de behandeling (bijvoorbeeld 10, 30, 60 of 90 minuten), van het type behandeling (intensieve peeling of reguliere behandeling) en van de specialist die je behandelt (ervaring en opleidingsniveau). Dermalogica’s behandelingen zijn al verkrijgbaar vanaf €10.

Voor professionals

Ben je (schoonheids)specialist en wil je graag met Dermalogica gaan werken? Dermalogica hecht veel waarde aan kennis en kwaliteit. Daarom moet je eerst een aantal trainingen hebben gevolgd van Dermalogica’s opleidingsprogramma, alvorens met Dermalogica’s producten te mogen werken. Meer over ons opleidingsprogramma vind je hier.

Dermalogica’s opleidingsprogramma wordt ook wel Dermalogica’s Expert Programma genoemd. Iedere schoonheidsspecialist die met Dermalogica werkt neemt deel aan dit programma. Alle trainingen zijn kosteloos en er worden 3 kennisniveaus onderscheiden: Certified, Specialist en Expert. Naarmate meer trainingen succesvol worden afgerond bereik je een steeds hoger niveau, met Expert als hoogst mogelijke status.

Een Dermalogica Expert heeft het complete opleidingsprogramma van Dermalogica doorlopen en heef de hoogst mogelijke status van Dermalogica’s trainingen bereikt. Daarnaast heeft een Expert het eindexamen, dat bestaat uit theorie en praktijk, succesvol afgerond. Je mag van een Expert dus de beste adviezen en de hoogste kwaliteit behandelingen verwachten!

Verkooppunten

Dermalogica’s producten zijn te koop bij de aangesloten salons, in Dermalogica’s eigen winkels en uiteraard is Dermalogica ook online verkrijgbaar. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.

Dermalogica heeft 2 concept stores die zijn gevestigd in België (in Antwerpen en Gent). Daarnaast is Dermalogica te vinden in de Bijenkorf counters te Amsterdam, Amstelveen, Maastricht en Rotterdam. In deze stores zijn uitsluitend Experts werkzaam, dus ben je verzekerd van de beste service en adviezen.

Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.

Vind een Dermalogica Expert bij jou in de buurt via onze storelocator. Salons die één of meerdere Experts werkzaam hebben in hun salon, hebben een Expert logo achter hun naam staan.

Vind hier een Dermalogica Ambassador bij jou in de buurt.