Waarom blijf ik last houden van puistjes?

Leer waarom jij onzuiverheden krijgt en hoe je er weer van af kunt komen.

_______________________

Meer mensen dan ooit ervaren volwassen acné. Dit is vaak gelinkt aan chronische stress, hormonale veranderingen, levensstijl en hun leefomgeving. 

Om je onzuiverheden onder controle te krijgen, focus op het verminderen van stress en zorg dat je gezond eet, vul je skin care routine aan met de juiste producten en ga op zoek naar professioneel advies.

_______________________

Heb je jezelf ooit afgevraagd “hoe ontstaan puistjes en waarom krijg ik ze?” ', je bent niet de enige. Er blijft een hoop verwarring ontstaan over acné, maar wij helpen je graag. Onze huidexperts hebben zich de vraag gesteld hoe het komt dat zo veel mensen te maken hebben met puistjes – en hoe we de meest voorkomende acné triggers kunnen voorkomen, of op z’n minst leren hoe we dit kunnen behandelen.

chronische stress als oorzaak van puistjes

Acné is één van de eerste tekenen van chronische stress. Volwassen acné is vooral veel voorkomend onder vrouwen, vrouwen hebben namelijk twee keer zo veel kans dan mannen om te maken te krijgen met stress en zorgen. Chronische stress verhoogt een stress gerelateerd hormoon. Dit zorgt ervoor dat de huid meer overtollig olie aanmaakt en vertraagt de celvernieuwing. Dit zijn de perfecte omstandigheden voor puistjes. Een gestreste huid ziet er vaak moe uit, kan een oneven huidtint hebben en is gevoeliger voor voortijdige huidveroudering.

puistjes_onzuiverheden

hormonale schommelingen kunnen acné veroorzaken

Onderzoek heeft aangetoond dat de talgklieren zijn verbonden met het hormoonstelsel, ook wel de “hersenen van de huid” genoemd. Stress speelt een significante rol wanneer het aankomt op hormonen. Wanneer het lichaam veel hormonen produceert zoals cortisol en adrenaline, produceren de bijnieren minder profesteron – wat een natuurlijk anti-angst stof is. Deze hormonale verschuiving kan leiden tot inwendige disbalans, wat weer kan leiden tot onzuiverheden en puistjes op de kin en kaaklijn

Als toevoeging op het verminderen van chronische stress, kan het zinvol zijn om te kijken naar wanneer je onzuiverheden ervaart. Wanneer je een patroon herkent, bijvoorbeeld onzuiverheden na je menstruatie of routinematige stressvolle momenten, ga dan eens langs bij een Dermalogica huidexpert. Wanneer zwangerschap, de overgang of een medische aandoening bij jou aan de orde is, ga dan langs bij je huisarts.

daily_milkfoliant

externe omstandigheden die puistjes kunnen veroorzaken

Van mistige steden met een vochtig klimaat, puistjes krijgen wanneer je huid wordt blootgesteld aan een bepaald soort pollutie, het weer en seizoensgebonden veranderingen. Het is belangrijk om je skin care routine aan te passen aan de hand van wat je huid nodig heeft. Exfoliatie is een belangrijke manier om je huid te beschermen tegen onzuiverheden door het verwijderen van dode huidcellen. Daily Milkfoliant is een kalmerende op haver basis poeder exfoliant die de huid verzacht en kalmeert. De poeder exfoliant Daily Superfoliant is een effectieve resurfacer die helpt bij het bestrijden van omgevingsfactoren waarvan bekend is dat ze huidveroudering versnellen.

uv blootstelling zorgt voor meer talg

UV stralen dehydrateren de huid, wat ervoor kan zorgen dat er een overproductie van talg ontstaat – dit kan zorgen voor puistjes. Daarnaast kan het gebruik van een verkeerde SPF poriën verstoppen, dit zorgt ervoor dat acné en onzuiverheden erger worden. Bescherm je huid met een breed spectrum SPF en zorg voor een matte finish door het aanbrengen van een SPF moisturizer zoals Oil Free Matte SPF30.

gewoontes in je levensstijl die effect kunnen hebben op je huid

Roken, het niet regelmatig reinigen van je gezicht, het dragen van strakke of irriterende kleding of het gebruik van bepaalde medicatie. Al deze gewoontes kunnen ervoor zorgen dat jij sneller last krijgt van puistjes. Bepaalde make-up (met bijvoorbeeld alcohol en parfum), haar en skin care producten kunnen ook porie verstoppende ingrediënten bevatten. Om ervoor te zorgen dat je poriën schoon blijven, moet je ervoor zorgen dat je twee keer per dag dubbel reinigt met Precleanse en Clearing Skin Wash

suikerinname kan leiden tot acné

Wanneer je veel suiker eet, kan dit ervoor zorgen dat je huid meer olie gaat produceren. Probeer het te houden bij een beperkte inname van suiker en eet vooral granen, groente en antioxidantrijke producten om je huid zo goed mogelijk van binnenuit te voeden. Je kan overtollige olie verminderen met Salicylzuur en producten op basis van klei zoals Sebum Clearing Masque.

Maar wat nou als je al het bovenstaande hebt geprobeerd, maar je hebt nog steeds last van onzuiverheden? Ga dan langs bij een professionele huidexpert om te kijken wat de oorzaak is en om een gepersonaliseerd advies te krijgen.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over wat past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.