Mee-eters voorkomen en behandelen

Wat te doen tegen mee-eters om mee-eters (blackheads)?

wat helpt tegen mee-eters

_________________ highlights ________________

  • Exfoliëren helpt om mee-eters (blackheads) te verwijderen én te voorkomen • Gezichtsmaskers en moisturizers helpen mee-eters te verzachten waardoor ze makkelijker verwijderd kunnen worden.

____________________________________________

Wat is een mee-eter?

Mee-eters (comedonen of blackheads). Sinds onze puberteit zijn we er niet blij mee. Maar wat zijn mee-eters en hoe ontstaan deze? Mee-eters worden veroorzaakt door een verstopping in de follikel (haarzak). Ze worden gevormd door een opeenhoping van talg, dode huidcellen, kleine haartjes en bacteriën. Deze verstopping ligt op het huidoppervlak, waardoor deze in contact komt met licht en zuurstof. Daardoor oxideert het bovenste topje van de verstopping en wordt het zwart.

Mee-eters vormen zich voornamelijk op de neus. Daar zijn de haarzakjes namelijk klein en niet zo diep, waardoor ze gemakkelijker verstopt raken. Vanaf de neus verspreiden ze zich vaak over onze T-zone, omdat onze talgklieren daar het meest actief zijn. Ze kunnen ook voorkomen op je lip, voorhoofd, kin of wangen.

5 manieren om mee-eters (en puistjes) te voorkomen en te verwijderen

1. exfoliëren om mee-eters te voorkomen

Mee eters uitknijpen is nooit een goed idee. Verwijder - na de dubbele gezicht reiniging - met een exfoliant of scrub de overtollige dode huidcellen. Kies voor een exfoliant met het ingrediënt Salicylzuur zoals de Clearing Skin Wash of Daily Microfoliant.

2. masker tegen blackheads

Breng 1 à 2 keer per week een (blackheads) masker aan dat helpt om mee-eters te verwijderen en te verzachten. Kies voor een masker met ingrediënten als Kaolin Klei of geactiveerde Binchotan-houtskool, deze ingrediënten helpen overtollige olie en onzuiverheden te absorberen. Zwavel kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen. Deze ingrediënten zijn bijvoorbeeld te vinden in Blackhead Clearing Fizz Mask. 

3. controleer bacteriën

Breng dagelijks een booster of serum aan om veroorzakers van puistjes te stoppen. Zoek naar producten met ingrediënten zoals Salicylzuur, Azelaïnezuur of TT technologie.

PRO TIP! Deep Breakout Liquid Patch (voor de volwassen onzuivere huid) en Breakout Clearing Booster (voor de jonge onzuivere huid) zijn targeted spot treatments die helpen om onzuiverheden aan te pakken bij de bron. 

4. hydrateer je huid om mee-eters te minimaliseren

Draag elke dag een moisturizer, ook wanneer je een vette huid hebt. Wanneer de vochtwaarden van je huid uit balans zijn, produceert je huid extra talg om dit te compenseren. Een moisturizer helpt de talgproductie reguleren en voorkomt hiermee dat overtollig talg de follikels verstopt.

PRO TIP! Clearing Defense SPF30 (voor de jongere huid) of Oil Free Matte SPF30 (voor de volwassen huid) zijn moisturizers voor de vette huid die de talgproductie reguleren en de poriën niet verstoppen.

5. gebruik geen verstoppende producten

Make-up, spf en haarproducten staan erom bekend dat ze snel poriën kunnen verstoppen. Vooral wanneer ze 's nachts op de huid achterblijven. Kies daarom voor producten met het label 'niet comedogeen', producten met dit label zullen je poriën niet verstoppen. Maak ook altijd je huid schoon met een dubbele reiniging, voordat je naar bed gaat.

Puisten of mee-eters verwijderen of laten verwijderen?

Zelf mee-eters verwijderen is vaak erg lastig. Probeer mee-eters dan ook niet zelf uit te knijpen, ook niet met een mee eter verwijderaar! Door ze uit te knijpen met je vingernagels, beschadig je niet alleen de huid, maar verspreid je ook direct puistjes-veroorzakende bacteriën. Dit kan leiden tot ergere vormen van onzuiverheden, zoals acne. Om snel je mee-eters te laten verwijderen, kun je het beste naar een huidexpert gaan voor professionele extracties van de mee-eters. Vraag of ze speciale behandelingen hebben gericht op het verwijderen van mee-eters. Deze treatmens zijn vaak sneller en voordeliger dan volledige gezichtsbehandelingen.

PRO TIP! blackheads verwijderen is lastiger wanneer de huid gedehydrateerd is. Drink daarom extra water en gebruik een moisturizer voordat je mee-eters laat verwijderen. 

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.