Kun je niet slapen? Deze geuren kunnen helpen

Bepaalde essentiële oliën verbeteren je nachtrust en laten je huid stralen!

slaaptekort? effect van geuren op je slaap

_________ highlights _________

• Slaap is cruciaal voor onze huid om zichzelf te kunnen herstellen •
• Lavendel, Patchoeli en Sandelhout hebben een ontspannende werking op het lichaam. •


Slaap is cruciaal voor onze huid om zichzelf te kunnen herstellen. Maar wat doe je als je niet in slaap kunt vallen en moeite hebt om te ontspannen? Uit onderzoek blijkt dat bepaalde geuren de kracht hebben om ons zenuwstelsel te kalmeren, wat helpt om sneller in slaap te vallen en dieper te slapen.

Hoe werkt het?

Wanneer we inademen hechten geurmoleculen zich vast aan de neuronen in de neus die impulsen sturen naar de reukkwab van onze hersenen. Je reukkwab is verbonden met twee gebieden die verantwoordelijk zijn voor emotie en herinnering: de amygdala en de hippocampus. (Een interessante toevoeging hierbij is dat de amygdala en hippocampus van al onze zintuigen alleen gerelateerd zijn aan geur. Dit verklaart ook waarom hoe we ons voelen zo sterk gerelateerd is aan hoe we ons voelen.) Dit alles vindt plaats in het limbische systeem van de hersenen, dat invloed heeft op ons zenuwstelsel, die ontspannen moet zijn voordat we in slaap kunnen vallen.

Essentiële oliën die de nachtrust bevorderen

Er zijn drie essentiële oliën die een zeer ontspannende werking hebben op ons lichaam, onze slaap kunnen bevorderen en zelfs kunnen zorgen voor fijnere dromen! Je kunt een diffuser voor aromatherapie gebruiken om deze geuren te verspreiden, maar je kunt de oliën ook verdunnen en aanbrengen op je nek of kussensloop. Maar wist je dat Dermalogica’s Sound Sleep Cocoon deze drie essentiële oliën bevat, die gedurende de hele nacht geactiveerd worden door beweging?  

Lavendel - Onderzoek wees uit dat mensen die sliepen in een naar lavendel ruikende kamer, hun slaap 20% beter beoordeelden dan mensen die in een kamer sliepen met de geur van amandelolie. Ook worden met lavendel gevulde kussens vaak gebruikt om mensen met insomnia beter te laten slapen. 

Patchoeli - Patchoeli is populair geworden vanaf 1960, toen veel mensen dit begonnen te gebruiken als natuurlijk slaapmiddel. De natuurlijke stoffen in patchoeli verhogen de productie van neurotransmitters zoals serotonine en dopamine, waarvan bekend is dat ze angst en stress verminderen. De kalmerende kracht van dit ingrediënt kan er ook voor zorgen dat je beter doorslaapt en niet wakker wordt midden in de nacht.

Sandelhout - De rijke, langhoudende geur van de sandelhoutboom is een populaire geur in parfums en zepen. De geur van sandelhout helpt bij het verminderen van angsten, wat het een goed middel maakt om makkelijker in slaap te vallen. Bonus: deze geur helpt spieren te ontspannen, waardoor het ervoor kan zorgen dat je ’s nachts minder ligt te woelen. 

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.