hoe werkt retinol?

retinol: wat is het en wat zijn de voordelen?

Dynamic_Skin_Retinol_Serum_banner_blog_2

story highlights

  • Retinol is een derivaat van vitamine A met verschillende voordelen, zoals het verminderen van rimpels, verbeteren van de huidstructuur, minimaliseren van poriën en egaliseren van de teint.
  • Dynamic Skin Retinol Serum combineert een geavanceerde retinoïde mix met een retinol booster om de huid te helpen transformeren.

Retinol is een van de bekendste soorten retinoïden. Het is een vorm van synthetische vitamine A die de vier tekenen van huidveroudering kan aanpakken, waardoor fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden, de huid gladder en egaler gemaakt wordt en poriën verkleinen. Lees verder voor meer informatie over dit huidverzorgings-ingrediënt dat zijn gewicht in goud waard is - en waarom ons nieuwe Dynamic Skin Retinol Serum een absolute must is voor je huidverzorgingsroutine.

maak kennis dynamic skin retinol serum

Als het gaat om Retinol, is het belangrijk te letten op ondersteunende ingrediënten die de mogelijke irritatie van retinol in evenwicht brengen en bovendien diens voordelen versterken. Dynamic Skin Retinol Serum is een hoogwaardig, gemakkelijk te gebruiken serum met een geavanceerde Retinol mix, plus een booster om de huid te helpen transformeren. Het 3,5% retinoïde complex ondersteunt een voortdurende afgifte van huidverzachtende werkstoffen die werken op verschillende snelheden om vier tekenen van huidveroudering aan te pakken.

hoe werkt het retinoïde complex in dynamic skin retinol serum?

  • Geavanceerde Granactive Retinoïde ®: Een zacht maar effectief, geavanceerde Retinoïde die helpt fijne lijntjes en rimpels te verminderen, terwijl de huidteint en textuur worden verbeterd en poriën minimaliseren.
  • Retinol: Stimuleert de celvernieuwing voor een gladdere huid en vermindert fijne lijntjes en rimpels.
  • Time-released ingekapseld Retinol: Levert pure Retinol in de huid en ondersteunt de voortdurende afgifte van huidverzachtende werkstoffen voor een betere huidteint en textuur.
  • Retinol booster: Versterkt de werking van retinol op de huid om fijne lijntjes en rimpels verder te verminderen
  • Geconcentreerde Squalaan: Verbetert de vochtbarrière van de huid voor een gezonder uitziende huid.
  • Kalmerende, van haver afgeleid Beta-Glucaan: Helpt de huid te herstellen en de veerkracht te verbeteren.

hoe kun je retinol het beste gebruiken? 

Wij raden aan om Retinol producten op te nemen in uw avond-huidverzorgingsroutine. Het is belangrijk om langzaam te beginnen; probeer een Retinol product 2-3 keer per week te gebruiken, in plaats van elke dag. Zodra jouw huid eraan gewend raakt kun je de frequentie verhogen.

Breng een dunne laag Dynamic Skin Retinol Serum aan op je gezicht na het reinigen. Vermijd het gebied rond de ogen. Als de huid droog of rood wordt, verminder dan de frequentie. Het is ook heel belangrijk om elke dag een SPF te dragen, omdat het gebruik van retinol producten de gevoeligheid voor UVA/UVB-stralen in zonlicht versterkt.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping huidanalyse

Ontdek welke maskercombinatie jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.