De beste ingrediënten voor het behandelen van pigmentvlekjes

hoe kun je pigmentvlekken vervagen met actieve ingrediënten?

Zonneschade, ouderdomsvlekken, pigmentvlekken en melasma. Al deze namen vallen onder de noemer hyperpigmentatie.  Dit is een veelvoorkomende huidconditie waarbij plekjes van de huid donkerder worden dan hun omgeving. Dit wordt veroorzaakt door een overtollige productie van melanine( het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van je huid en haar. De donkere vlekjes die hiervan het resultaat zijn kan er voor zorgen dat je wel meer dan 20 jaar ouder lijkt dan je bent.

Gelukkig zijn er bepaalde skin care ingrediënten die werken op het verminderen van donkere vlekjes en hyperpigmentatie! We hebben de meest belangrijke zes voor je op een rijtje gezet zodat jij ze in je skin care routine kunt verwerken. 

wat is Hexylresorcinol?

Deze krachtige werkstof stopt de activiteit van het enzym dat melanine creëert. Dit zorgt voor een verlaging van de melanineproductie en dus een vermindering van pigmentvlekjes. Je vindt dit ingrediënt in het PowerBright Dark Spot Serum, dat de zichtbaarheid van pigmentvlekjes en een oneven teint snel en naar mate gebruik steeds verder vermindert. Ook PowerBright Overnight Cream bevat Hexylresorcinol, wat samenwerkt met Niacinamide om de huid te egaliseren en te voeden terwijl je slaapt.

wat is Niacinamide?

Niacinamide, ook wel bekend als Vitamine B3, is bekend vanwege zijn eigenschappen om hyperpigmentatie heel goed te kunnen behandelen omdat deze stof in staat is het transport van de melanosomen naar de omliggende huidcellen te onderdrukken. Zo kan de melanine geen houvast krijgen in je huid.

Niacinamide vindt je in Powerbright Moisturizer SPF 50 net zoals bruine algen Hyaluronzuur, Zoethout en Hyaluronzuur. Deze dagelijkse moisturizer met SPF beschermt je huid tegen pigmentvlekken en gaat oxidatieve stress als gevolg van vervuiling tegen. 

wat is Shiitake paddenstoel?

Shiitake paddenstoelen zijn niet alleen lekker — ze zijn ook goed voor je huid. Ze helpen je teint te egaliseren door melanine af te breken. Omdat melanine een eiwit

powerbright dark spot serum

is kan het door bepaalde enzymen ook worden afgebroken, waardoor het een minder intense kleur krijgt. De shiitake paddenstoel werkt als een biokatalysator en is daardoor in staat om pigment af te breken en zo verkleuringen zichtbaar te verminderen. Ook is het rijk aan betaglucan waardoor het een ontstekingsremmende en antioxidante eigenschap heeft die eveneens helpt in de strijd tegen hyperpigmentatie.

Je vindt dit ingredient in PowerBright Dark Spot Serum en AGE Bright Clearing Serum

wat is adaptogene ashwagandha?

Ashwaganda, ook wel bekend als Indiase Ginseng, is een eeuwenoud medicinaal kruid, geworteld in Ayurveda, dat ook wel geclassificeerd wordt als een adoptogeen. Dit betekent dat het een versterkend en revitaliserend effect heeft op ons lichaam. In skin care is het een krachtige antioxidant die perfect is in de strijd tegen vrije radicalen. In het bijzonder diegene die vrij komen bij stress en bijvoorbeeld ontstekingen van de huid.

powerbright dark spot serum

wat is pioenroos + zwarte bes olie

Zowel Pioenroos als Zwarte Bes Olie verminderen de tyrosinase productie.Door het verlagen van de hoeveelheid tyrosinase is er een minder grote kans op het initiëren van de melanine productie. Pioenroos is rijk aan Paeonol dit is een krachtige antioxidant die ook ontsteking tegen gaat. Zwarte bes olie is een rijke bron van kalmerend en voedend omega-3 en in combinatie met elkaar boosten ze de uitstraling van de huid.

wat is magnesium ascorbyl phosphate (MAP)

Het is inmiddels wel bekend dat Vitamine C een krachtig ingrediënt is om hyperpigmentatie te behandelen, net als dat het een krachtige antioxidant is in de strijd tegen vrije radicalen.. Magnesium Ascorbyl Phosphate is een gestabiliseerde vorm van Vitamine C die intensief helpt bij het verhelderen van de huid en tegelijkertijd  antioxidantbescherming biedt.

wat is vitamine c?

Vitamine C is een belangrijk ingrediënt in het verhelderen van de huid. Deze krachtpatser is een van de sterkste antioxidanten die beschikbaar is. Het helpt hyperpigmentatie en de vorming van donkere plekjes tegen te gaan, verstevigt de huid, vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels en beschermt tegen oxidatieve stress en vrije radicalen. Vitamine C is verwerkt in BioLumin-C Serum, BioLumin-C Gel Moisturizer en BioLumin-C Eye Serum. Tijdens de PRO Bright behandeling van Dermalogica wordt aan de hand van vitamine-c en een peeling ook verheldering aan de huid gegeven 

Wil je weten welke skin care producten en ingrediënten de juiste zijn voor jouw huid? Plan dan nu gratis 1-op-1 huidadvies in met onze huidexpert of die bij jou in de buurt.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek welke maskercombinatie jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.