Alles wat je moet weten over huidschade

Van genetische aanleg tot schade door de zon, dit zijn alle factoren op een rijtje
(en wat je er aan kunt doen.)

alles wat je moet weten over huidschade


Je huid krijgt veel te voorduren. Ieder dag beïnvloeden interne en externe triggers de structuur van de huid. Na verloop van tijd leiden deze factoren tot de ophoping van moleculaire schade in de huid, wat uiteindelijk resulteert in vroegtijdige tekenen van huidveroudering zoals hyperpigmentatie, fijne lijntjes en rimpels.

We laten je zien welke triggers de huid beïnvloeden - en wat je eraan kunt doen. 

intrinsieke triggers
Het intrinsieke verouderingsproces is grotendeels erfelijk en wordt bepaald door onze genen. De beste manier om dit aan te pakken is door middel van preventieve huidverzorging, die deze processen gericht tegengaat. Intrinsieke veroudering omvat over het algemeen:

  • Vertraagde celvernieuwing en –deling, wat resulteert in een doffe huid.
  • Ongelijke melanineproductie, wat leidt tot hyperpigmentatie.
  • Verminderde talgproductie, wat zorgt voor fijne lijntjes en rimpels.

PRO TIP! powerbright moisturizer spf50 bevat krachtige peptides die helpen bij het reguleren van de melanineproductie, en algenextracten die de huid verhelderen en hyperpigmentatie controleren.

extrinsieke triggers
Goed nieuws: dit zijn dingen die je zelf in de hand hebt! Het vergt wel een beetje werk: het verminderen van blootstelling aan extrinsieke triggers heeft namelijk alles te maken met keuzes voor een gezondere levensstijl. Extrinsieke triggers omvatten:

  • Levensstijl gewoontes zoals roken, drinken en een ongezond dieet.
  • UV-schade door de zon door het niet insmeren met spf zonbescherming.
  • Blootstelling aan luchtvervuiling zoals ozon, smog, rook en uitlaatgassen.

PRO TIP!  Prisma Protect SPF30 beschermt de huid tegen schadelijke UV-straling, vrije radicalen schade en luchtvervuiling.

Samen kunnen deze triggers zorgen voor ongelijke pigmentatie, rimpels, verlies van elasticiteit en andere tekenen van (voortijdige) huidveroudering. Zo kun je dit voorkomen:

  • Maak gezonde keuzes zoals het eten van een uitgebalanceerd dieet, het beperken van alcohol en niet-roken.
  • Draag zonbescherming - altijd. (Zelfs als het niet zonnig is!)
  • Vecht terug: antioxidanten zoals Vitamine C neutraliseren schadelijke moleculen, helpen de huid zichzelf te beschermen tegen stressoren en repareren bestaande huidschade. Probeer voor een super krachtige boost een serum zoals het BioLumin-C Serum!

Biolumin-C Serum bevat een ultrastabiel Vitamine C complex wat de huid beschermt tegen vrije radicalen, fijne lijntjes vermindert en de huid egaliseert. 

Niacanimaide (vitamine B3) is een ingrediënt die bekend staat vanwege zijn eigenschappen om hyperpigmentatie heel goed te kunnen behandelen omdat deze in staat is het transport van de melanosomen naar de omliggende huidcellen te onderdrukken. Pioenroos is rijk aan Paeonol (een fenolische verbinding) en is in staat om de productie van tyrosinase tegen te gaan. Door het verlagen van de hoeveelheid tyrosinase is er een minder grote kans op het initiëren van de melanine productie.

Beide ingrediënten zitten in PowerBright Dark Spot Serum. Dit product is speciaal ontwikkeld voor het tegengaan en verminderen van pigmentvlekken. Geformuleerd met de laatste hightech ingrediënten die al snel voor zichtbaar resultaat kunnen zorgen, is PowerBright Dark Spot Serum in staat pigmentvlekken te verminderen en de algehele huidskleur te egaliseren.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.