6 tips om veilig te zonnen

Ontdek onze tips om een verbrande huid te
voorkomen

6 tips om veilig te zonnen

_________ highlights _________

• Hydratatie en UV-bescherming zijn het belangrijkste voor een gezonde huid in de zomer •
• Een zonverbrande huid heeft extra hydratatie en voedingsstoffen nodig om deze weer te herstellen •


Stijgende temperaturen, een flinke dosis zonnestralen..je huid krijgt heel wat te verduren in de zomer. Volg onderstaande 6 tips om ervoor te zorgen dat jouw huid gehydrateerd, gezond en beschermd blijft.. all summer long.

1. Exfolieer voor een gladde, egale huid

Exfoliëren verwijdert doffe en dode huidcellen om ophoping te voorkomen en zo onder andere verstopte poriën en puistjes tegen te gaan en fijne lijntjes te verminderen. Daarnaast worden andereskincare producten die je vervolgens aanbrengt beter opgenomen door de huid wanneer je huid vrij is van dode huidcellen (dus meer resultaat!).
Wanneer? Exfolieer je huid in de ochtend voordat je een toner, moisturizer, SPF en make-up aanbrengt.
Tip! Door je huid te exfoliëren met bijvoorbeeld Daily Microfoliant zorg je ervoor dat make-up langer blijft zitten.
Niet vergeten! Breng altijd een moisturizer aan nadat je je huid hebt geexfolieërd om vocht in tesluizen - en bescherm je huid natuurlijk altijd met breedspectrum zonbescherming (SPF).

2. Zorg voor een gehydrateerde huid

Hydrateren is meer dan alleen een moisturizer aanbrengen. Pas voor optimale hydratatie je skincare regime aan:

 • Breng dagelijks een moisturizer aan die past bij jouw huidtype en huidconditie.
 • Voeg een toner toe zoals multi-active toner of antioxidant hydramist voor een instant hydratatie boost en verfrissing.
  PRO Tip! Ook perfect om mee te nemen naar het strand of in het vliegtuig!
 • Gebruik één à twee keer per week een voedend en hydraterend masker aan zoals Skin Hydrating Masque voor een zeer intensieve hydratatie.

3. Maak vrienden met H2O

Stijgende temperaturen + in de zon zitten = dehydratatie. Niet alleen voor je huid maar voor heel je lijf! Zorg dus dat je voldoende water drinkt gedurende de dag (2 liter water per dag) om je hydratatie niveau op peil te houden (cocktails tellen niet mee!).

4. Hoeveel zonbescherming (zonnebrandcrème) moet je gebruiken? Liever teveel dan te weinig!

Veel mensen brengen onvoldoende zonbescherming aan. Wanneer het gaat om het beschermen van de huid tegen de zon, geldt het volgende: smeer rijkelijk! Hieronder kun je een aantal richtlijnen vinden om veilig en beschermd te zonnen. 

 • Gebruik een theelepel zonbescherming voor je gezicht en nek.
  PRO Tip! Gebruik voor je gezicht fysische zonbescherming zoals Dynamic Skin Recovery SPF50 of chemische SPF bescherming zoals Prisma Protect SPF30. Lees meer over het verschil tussen een fysische en chemische spf in deze blog.
 • Gebruik voor je lichaam een hoeveelheid SPF waarmee je op z'n minst een shotglaasje zou kunnen vullen.
  PRO Tip! Protection 50 Sport SPF50.
 • Breng iedere 2 uur opnieuw zonbescherming aan.
 • Probeer indien mogelijk de zon te vermijden tussen 12.00 en 15.00 uur.

5. Te lang in de zon gezeten? Kalmeer de verbrande huid

Wat is het toch heerlijk om een klein dutje in de zon te doen! Alleen niet zo fijn dat je misschien bent vergeten om voldoende zonnebrandcrème te gebruiken en flink bent verbrand. Helaas is de schade door de zon al aangericht maar wat je wel kunt doen om vervelling tegen te gaan en roodheid te verminderen is je huid goed te hydrateren en te verzachten. Hydrateer de geïrriteerde huid met Multi-Active Toner.PRO Tip! Zet deze van tevoren in de koelkast voor een 'cooling' effect.

6. Herstel en behandel schade zoals pigmentvlekken/hyperpigmentatie door de zon

Wanneer de huid veelvuldig wordt blootgesteld aan UV-stralen kan er schade ontstaan. De huid maakt dan teveel melanine (pigment dat huid en haar kleur geeft) aan om zich te beschermen en daardoor ontstaan pigmentvlekken (hyperpigmentatie). Er zijn een aantal ingrediënten die helpen om hyperpigmentatie aan te pakken, waarvan Vitamine C veruit de krachtigste is (tip! Biolumin-C Serum). Maar ook door de huid te exfoliëren en de huid te behandelen met professionele peelings kun je hyperpigmentatie aanpakken!

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.