Verschillende huidtypes

Een huidtype is aangeboren (genetisch bepaald) en kan wordt bepaald aan de hand van de talgproductie en reactiviteit van de huid. Dit zijn de mogelijke huidtypes die we nu bespreken: normaal, gecombineerd, droog, vet, acne en gevoelig. Het is goed om te weten welk type huid je hebt, zodat behandelingen hierop aangepast kunnen worden.

Normale huid

Jouw huid voelt niet droog of vet aan en is soepel en glad. De poriën zijn zichtbaar maar niet groot. Je hebt slechts af en toe last van puistjes. Je hebt geen last van een glimmende neus en/of kin en hebt geen schrale wangen.

Gecombineerde huid

Jouw huid is vaak vettig bij de T-zone maar voelt verder normaal aan. Na een wasbeurt voelen sommige gedeeltes van je huid droog en andere gedeeltes zacht. Je hebt regelmatig last van puistjes en mee-eters op de T-zone.

Droge huid

Jouw huid heeft een dunne structuur. Bij het aanraken van je huid voelt deze droog. Jouw huid ziet er vaak mat en dof uit en je poriën zijn heel fijn. Na een wasbeurt voelt je huid trekkerig aan. Je hebt zelden of nooit last van puistjes.

Vette huid

Jouw huid voelt zeer vet aan. De textuur van je huid is dik en ruw. Je hebt grote, zichtbare poriën en je huid glimt vaak. Ook heb je regelmatig last van puistjes en mee-eters.

Acne huid

Jouw huid heeft eigenlijk altijd last van verstoppingen en ontstekingen, waardoor puistjes en mee-eters ontstaan.

Gevoelige huid

Jouw huid raakt makkelijk geïrriteerd. Je hebt regelmatig last van jeuk, schilferige plekjes, roodheid of een branderig gevoel. Na een wasbeurt voelt je huid droog aan en jeukt het op bepaalde gebieden. Je hebt af en toe last van puistjes.

Een huidtype is niet hetzelfde als een huidconditie, aangezien een huidtype genetisch bepaald is, en een huidconditie wordt veroorzaakt door diverse in- en externe factoren. Lees hier alles over het verschil tussen een huidtype en huidconditie, of kom hier te weten wat jouw huidconditie is.